Соліст "Ватри" Мар'ян Шуневич: "Для військових співати завжди легко!"

15 жовтня 2012, 13:42
Власник сторінки
0
348
Соліст  Ватри  Мар ян Шуневич:  Для військових співати завжди легко!

У рамках інформаційно-патріотичної акції ЦДО МО України під назвою «Народна армія» збирає друзів» відбувся концерт за участі Народного артиста України Мар’яна Шуневича.

У рамках інформаційно-патріотичної акції Центрального друкованого органу Міністерства оборони України під назвою «Народна армія» збирає друзів», у районному народному домі міста Броди на Львівщині, відбувся концерт за участі Народного артиста України Мар’яна Шуневича.
Окрім знаного метра естради, перед бродівською громадою виступили й молоді таланти, які проходять службу у лавах Збройних Сил України.
У програмі прозвучали твори бардівської пісні у виконанні офіцера Академії Сухопутних військ імені гетьмана петра Сагайдачного старшого лейтенанта Івана Шерстюка. Українські естрадні шлягери співала учасниця телепроекту «Х-фактор» курсантка-третьокурсниця Вікторія Нечитайло. Показовий виступ з рукопашного бою продемонстрували призери міжнародних змагань, курсанти факультету аеромобільних військ та розвідки.
«Цвяхом» програми став, звичайно, виступ Народного артиста України М. Шуневича. Багаторічний учасник легендарного етногурту «Ватра» порадував присутніх відомими композиціями у стилі джаз-рок та фольк-джаз-рок. Зокрема, прозвучав відомий твір українського співака та композитора Ігоря Білозіра  «Пшеничне перевесло».
– Із задоволенням взяв участь у акції, яку організували військові, – відзначив Народний артист України Мар’ян Шуневич. – Удвічі приємно, що запросили мене взяти участь у концерті саме у Бродах. Адже Бродівщина – моя батьківщина. Люди у погонах – дуже вдячна публіка. Та й мені не уперше виступати перед військовослужбовцями. Свого часу, у складі вокально-інструментального гурту «Ватра» я виступав перед радянськими воїнами у Афганістані. Ще тоді помітив, із яким нетерпінням чекають наших концертів солдати та офіцери, що ведуть бойові дії. Було навіть таке, що один із солдатів, щоби потрапити на наш виступ пройшов крізь мінне поле. Адже навіть на війні людська душа тягнеться до усього того, що може їй дати мистецтво і гарна пісня. Можливо й зараз варто було б відновити практику живого спілкування представників вітчизняного мистецтва та українських воїнів. Адже прогресивний розвиток війська не можливий без духовного розвитку. Мені особисто хотілося б виступити перед нашими миротворцями, які виконують важливу місію за кордоном. У власних піснях принести їм частинку України. Упевнений, що подібну ініціативу підтримало б багато інших виконавців, письменників та поетів.

підполковник
Володимир Скоростецький
Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.