Нічого не вийде?

15 жовтня 2012, 15:24
Власник сторінки
журналіст
0
337

Ау, прогрес прийшов!

Енергетична стратегія злила альтернативну енергетику. Завтра її може остаточно добити  парламент, прийнявши у другому читанні законопроект 10183, а з 1 січня 2013 року  ще й вимога 30% місцевої складової.  Що ж, Україна підтверджує всьому світу, що вона багатюща і інвестиції їй не потрібні. Великий бізнес, звичайно, 100 раз подумає перш ніж мати справу з таким ненадійним і не передбачуваним партнером, як  Україна. Адже вона спочатку створила всі умови для бурхливого розвитку  відновлювальних джерел енергії, а потім через 3 роки  наставила пересторог, котрі роблять інвестиції не вигідними. Я тебе породив, я тебе і уб"ю - класична фраза із "Тараса Бульби" у дії. Гаразд, не хочете - не треба. Бізнес сам розбереться, що йому вигідно, а що ні.  Спустимось на кільканадцять поверхів до низу, як то кажуть , в народ!  Отут заборонити   чи обмежити поширення альтерантивних джерел буде вкрай складно.  За прогнозами аналітиків  світових наукових центрів - вартість газу  зростатиме, як власне, і нафти та вугілля щороку. Комунальні послуги, варстість електроенергії також . Щоб обігріти домівки - доведеться економити,  через дожнечу і утеплюватись та дбати про альтернативу.  Сонячний колектор на дашку балкона - це нормально. В наші  природній зоні він здатен давати впродовж 7 місяців до 120 літрів гарячої води щодня.  Куб гарячої води нині - 16-17 гривень. Родина із 3 осіб використовує в середньому не менше 7 кубів-8 кубів. 134 гривні  щомісяця економія. Колектор купувати не обов"язково, його змайструвати не так і складно.  А на  вікна  згодяться  прозорі PV стрічки,  або на стіну поставити  панелі, котрі дають достатньо  струму для  освітлення кімнат навіть узимку. 

 
Щоб застосувати  хоча б частково  арсенал можливостей, які  дає сьогодні наука - не обов"язково мати власний будинок. Он, британці, німці, данці, фактично вся Європа однаково користується перевагами  альтерантивних джерел енергії, і ніякий ЖЕК чи ще хтось не указ.    Хочете бути незалежним і не платити зайвого?  - пошліть  монополістам повітряний поцілунок  і побажання жити на одну зарплату!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.