Львівські новобранці встигнуть проголосувати на парламентських виборах

18 жовтня 2012, 13:59
Власник сторінки
0
246
Львівські новобранці встигнуть проголосувати на парламентських виборах

У розпалі призовна кампанія «Осінь-2012».

18 жовтня, до студії телепрограми «Обід на 12-му», яка виходить у ефірі Львівської обласної державної телерадіокомпанії, було запрошено Львівського обласного військового комісара полковника Володимира Щура та керівника регіонального медіа-центру МО України підполковника Олександра Поронюка.
Основна тема обговорення у студії на Високому Замку стосувалася чергового призову  громадян на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань. Адже зараз у розпалі призовна кампанія «Осінь-2012».
Полковник Володимир Щур повідомив, що зараз із Львівщини у війська вже відправлено 370 юнаків.  А загалом, у рамках осіннього призову, з Львівщини на строкову військову службу має відбути 1090 осіб. Він також відзначив, що більшість новобранців, а це близько 850 чоловік, служитиме у військових  частинах видів Збройних Сил України – у підрозділах Сухопутних військ, Повітряних сил та у берегових частинах та на кораблях Військово-морських сил України.  З них проходитимуть службу за територіальним принципом, тобто на території Львівщини та інших областей Західної України – понад 400 юнаків. Ще 250 львів’ян проходитимуть строкову військову службу у лавах військових частин Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України та у внутрішніх військах МВС.
– У зв’язку із заходами реформування ЗС України та зменшенням обсягу призову громадян на військову службу  ми маємо можливість ретельного добору кандидатів на строкову військову службу, – говорить Львівський обласний військовий комісар полковник Володимир Щур. – Відтак, призовний ресурс  Львівщини складає на даний час близько 70 тисяч потенційних призовників. З них на призовну комісію викликано близько 30 тисяч. У фіналі ми маємо відібрати лише тисячу осіб. Тож преференції при виборі віддаються, звичайно найбільш підготовленим та гідним кандидатам, які самі висловлюють прагнення до військової служби.
А от ті юнаки, які не мають базової загальної середньої освіти, мають низькі морально-ділові якості, перебувають на обліку в органах внутрішніх справ за антигромадську поведінку, зловживання алкоголем чи вживання наркотичних речовин та яким під час призову встановлено захворювання за двома і більше статтями згідно з рекомендаціями військово-лікарських комісій, до війська цієї осені не попадуть. Навпаки, перевага надається тим, хто активно займається спортом, має повну спеціальну або завершену вищу освіту. До слова, таких, хто вже закінчив ВИШі, серед цьогорічних призовників  Львівщини є 3%.
Обласний військовий комісар відзначив, що проведення призовної кампанії «Осінь-2012» співпало у часі із проведенням в Україні виборів народних депутатів до Верховної Ради. Оскільки це важлива подія у громадському та політичному житті країни, роботу призовних комісій сплановано таким чином, щоби відправка новобранців у війська не співпала із датою проведення виборів. З 12 жовтня по 4 листопада команди призовників із Львівського обласного збірного пункту відправлятися не будуть. Таким чином хлопці із Львівщини встигнуть проголосувати ще удома. А ті, хто вже відбув до місця служби, голосуватимуть у дільницях, закріплених за військовими частинами.

Наша довідка: Нагадаємо, що призовна кампанія «Осінь-2012» стартувала в Україні 1 жовтня. Цьогорічна осіння призовна кампанія проводиться відповідно до Указу Президента України від 31 жовтня 2011 року №1009 «Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2012 році» та Постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2012 року № 777 «Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення призову у жовтні-листопаді 2012 року». Відповідно до цих документів на строкову військову службу підлягають призову 18 тисяч 900 осіб. Із них до лав Збройних Сил України – 12 500 осіб, Внутрішніх військ МВС України – 5 400 осіб, Державної спеціальної служби транспорту – 1 тисяча осіб. Це на 2,5 тисячі менше, аніж було призвано до військових лав навесні цього року. Нагадаємо, що під час весняної призовної кампанії було призвано 21 400 громадян України. Проведення призовної кампанії «Осінь – 2012» забезпечуватимуть 24 обласні, Київська міська та Кримська Республіканська призовні комісії, робота яких триватиме до 30 листопада.

підполковник
Володимир Скоростецький
Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.