Мій виступ на телебаченні

23 жовтня 2012, 19:58
Власник сторінки
0
314
Мій виступ на телебаченні

Виступ кандидата в народні депутати по 223 округу міста Києва

Шановні виборці !


Перед тим як перейти до викладення моєї передвиборчої програми коротко поінформую Вас про себе.

Я, Юрків Віталій Євгенович, народився 20 лютого 1981 року на Львівщині.

В 1997 р. з відзнакою закінчив середню школу.

Протягом 1997 - 2002 роках навчався  на юридичному факультеті Львівського національного університету ім.. І. Франка, який закінчив з відзнакою у 2002 році. Під час навчання в університеті також стажувався в Польщі, де вивчав основи права та економіки ЄС, та в США, де перебував по програмі культурного обміну.

Після закінчення університету працював на різних посадах в Міністерстві юстиції України, Міністерстві фінансів України та Національного банку України. Під час перебування на державній службі стажувався в міністерствах фінансів Польщі та Франції, Банку Франції та Об'єднаному Віденському Інституті (м. Відень, Австрія).  

На даний час працюю юридичним радником (юристом) в  представництві міжнародної юридичної компанії "Гід Луарет Нуель" (штаб-квартира м. Париж). Адвокат з 2012 року. Провідний юрист за міжнародним рейтингом Chambers&Partners Europe 2012.


Володію 4 мовами (українська, російська, англійська та французька).


Своїми перевагами серед інших кандидатів вважаю наступні:

  • знаю проблеми функціонування державного аппарату, оскільки працював державним службовцем;
  • знаю проблеми господарювання та бізнесу в Україні, оскільки протягом останніх 5 років помогав бізнесу будувати заводи, промислові підприємства, розвивати банківську та фінансову систему, сільське господарство,  створювати робочі місця;
  • маю досвід законопроектної роботи;
  • володію іноземним досвідом в сфері державного управління та ведення бізнесу;
  • володію доброю освітньою та професійною підготовкою;
  • немаю власного бізнесу.

Що спонукає мене брати участь у виборах до Верховної Ради ?


21 рік ми маємо власну державу, свій парламент, суд,  міліцію, податкову службу, митну службу. 

Чи довіряємо ми органам нашої держави? 

Чи задоволені ми їх роботою, яку змушені оплачувати? 

Чи можемо ми утримувати ту кількість державного апарату з усіма його забаганками ? 

Чи задоволені самі державні службовці, працівники соціальної сфери своєю заробітною платою?


21 рік незалежності показує нам, що ми є поганими господарями на своїй землі і не можемо дати лад своєму господарству. Справедливо наші сусіди перестають нас поважати і рахуватися з нашими інтересами. 


Чи можемо ми щось змінити? Можемо ! Але чи хочимо? Я хочу. Тому йду в Парламент.


Що я пропоную та з чим іду на вибори до українського парламенту?


  • На основі власного досвіду, здобутого в Україні та за кордоном, своєю професійною роботою буду відновлювати довіру громадян України до органів державної влади, в першу чергу до Українського Парламенту. Переконаний, що цю довіру не відновити жодними лозунгами, обіцянками, а тільки кропіткою працею. 
  • Відновлення економіки держави вбачаю можливим тільки за умови подолання перешкод для розвитку середнього класу - рушія всіх економічних процесів в усіх розвинутих країнах світу. 300 крупних підприємств, на яких сьогодні тримається економіка України не можуть забезпечити роботою, зарплатою, пенсією все населення України. Що для цього потрібно зробити ? В першу чергу знизити розмір податкового навантаження. Економічна наука нам каже, що податкове навантаження на бізнес не повинно перевищувати 40% (Джон Кейнс) (сьогодні в нас мінімум - 60%). От і виходить, що держава  встановивши таке податкове навантаження обманює своїх громадян - платників податків, а громадяни - державу і в кінці кінців самих себе, оскільки вони є тою державою, та тими на чию користь ці податки повинні йти. А прозорий бізнес нашій державі нам потрібен - оскільки це він створює робочі місця, платить платежі в бюджет і соціальні фонди. Яскравим свідченням цього є наше почесне 152 місце із 160 можливих в міжнародному рейтингу "Doing Busines"(між Ліберією та Болівією);
  • Окремим рядком - навести порядок з ПДВ, який в наших реаліях з непрямого податку перетворився на прямий. Або ми як цивілізовані держави вчасно відшкодовуємо цей податок, або ми признаємо,що ми є нецивілізована держава і відмовляємось від цього податку взагалі.

По-третє, забезпечити стабільність податкового законодавства. Підприємства, особливого малого та середнього бізнесу, не встигають ознайомитись із змінами, як вносяться нові. Це також є яскравим свідченням якості законопроектів, підготовлених Урядом та народними депутатами.


По-четверте, "відбити" інтерес у працівників контролюючих органів вимагати власного матеріального забезпечення та "наповнення державного бюджету" шляхом надання їм гідного грошового утримання, гарантій професійної діяльності та посилення відповідальності за порушення службових обов’язків. 


По-п'яте, забезпечити реальний захист прозорого бізнесу, чесно набутої приватної власності, що усуне привабливість виведення українським бізнесом капіталу за межі України та зацікавить іноземних інвесторів повернутися/залишитися в Україні. Незалежність та професійність міліції, податкової служби, прокуратури, суду  має стати аксіомою як інших органів влади, посадових осіб, так і бізнесу і громадян.


  • В сфері державного управління:
  • відновлення довіри до органів державної влади та подолання боязні громадян  власної держави;
  • відновлення довіри до закону. Закон має працювати не залежно від того чи стосується пенсії, соціальних виплат чи відшкодування ПДВ. Нонсенс коли в державі приймається закон про виплати чорнобильцям, дітям-війни, ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС і цей закон не виконується навіть на підставі рішення суду.
  • скорочення кількості міністерств, інших центр. органів, влади та кількості працівників, зайнятих в цих органах. В першу чергу зміни до закону про Кабінет Міністрів України якими передбачити що загальну стуктуру и чисельність працівників органів виконавчої влади затверджує парламент.
  • професійність та незалежність суду. В наших умовах, коли закони не викоються, а корупція процівітає, незалежний та професійний суд є єдиним механізмом, який може витягнути нас із цієї ситуації. 
  • професійність прокуратури, міліції.
  • В соціальній сфері - приведення заробітної плати працівників бюджетної сфери, в першу чергу лікарів, вчителів, до рівня середньої заробітної плати по промисловості.  
  • В суспільному житті:

 - сприяння консолідації українського суспільства. Житель Луганська має бути відчувати себе дома у Львові і навпаки. Неконсолідоване суспільство приречене на маніпулювання його інтересами різними політичними силами. 

- cтворення умов для розвитку української культури - основи сучасної Української Держави. В цьому котексті скасування закону Колісниченка-Ківалова, який по суті узаконив наше безкультур'я, нашу неповагу до власної культури, є одним з перших завдань. Заохочення вивчення іноземних мов;


  • Сучасні боєздатні збройні сили за рахунок професіоналів як на рівні керівництва, так і рядового складу.
  • Збільшення ваги органів місцевого самоврядування. Зокрема:
  • в першу чергу наповнення місцевих бюджетів, за рахунок передачі частини доходів від загальнодержавних податків до місцевих бюджетів;
  • припинення дублювання функцій органів місцевої виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Місцеві громади мають добиватись відповідних змін від парламенту незалежно від кольорів парламентської більшості, оскільки всі основні політичні сили давно їм це обіцяють 


  • В контексті міста Києва, яке має спеціальний статус, повернення повноважень Київському міському голові.
  • запровадження обов’язкового сортування побутових відходів;
  • заміна систем водопостачання через механізм державно-приватного партнерства.


  • Час гасел та безвідповільності пройшов. Час приводити себе до порядку. Наш успіх залежить від поваги до один до одного, відповідальності одного перед одним, роботи яку зробимо для досягнення результату. Зараз роботою кожного є підготуватися до вибору, поцікавитись програмою кандидата, обговорити його в сім'ї та серед друзів. Тоді є шанс зробити відповідальний вибір та розраховувати на зміни.

Я так і Ви зацікавлений щоб суспільство зробило правильний вибір.


Пам'ятайте - з Вашим вибором нам всім жити наступних 5 років. І я хочу щоб ми з Вами про цей вибір не жаліли.


Користуючись нагодою є час хочу відповісти на декілька питань, які традиційно запитують виборці.


  • Що я зроблю для округу?

Якщо ви очікуєте від кандидата, що він Вам побудує школу чи стадіон за власний рахунок то я не ваш депутат. Зарплата народного депутата 15 000 грн. Я думаю варто реально дивитись на речі.

Я постараюсь зробити умови для наповнення місцевого бюджету, який побудує Вам школи, створити умови для бізнесу, який дасть Вам робочі місця і надходження до пенсійного фонду, місцевого і центрального бюджетів. Це пенсія, це школи, це дитячі садочки, це білизна для дитячих садочкі і ліки для лікарень, грошове утримання для військогвослужблвців, вчителів, лікарів, міліціонерів, гроші на покращення водопостачання і водовідведення.


  • Чого я балатуюсь? Втомився від популізму. Мені не подобається що люди, які зарекомендували себе як професіонали не йдуть на вибори. Така перспектива для суспільства мене лякає.
  • Чому я забираю голоси від влади чи опозиції? Основна частина моїх виборців не буде голосувати ні за владу, ні за опозицію. Багато з них взагалі не збирались йти на вибори. 
  • Чи вдасться щось зробити ? У нас немає іншого виходу - мусимо працювати. Крім того, я наполегливий.

Свою виборчу компанію вважаю здоровою ініціативою громадянського суспільства.


Підтримаєте мене у цій ініціативі, підтримаю Вас у ваших здорових  ініціативах.


На все добре!


кандидат в народні депутати 


Юрків Віталій Євгенович




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.