У західних областях України військовослужбовці Збройних Сил готові до виборів

25 жовтня 2012, 11:31
Власник сторінки
0
220
У західних областях України військовослужбовці Збройних Сил готові до виборів

Створено належні умови для реалізації особовим складом виборчих прав та вільного волевиявлення

Командуванням військових частин та установ Міністерства оборони України, які дислокуються у західних областях нашої держави завчасно проведено низку організаційних заходів і створено належні умови для реалізації особовим складом виборчих прав та вільного волевиявлення під час голосування у рамках проведення виборів народних депутатів України  до Верховної Ради.
Зокрема, підготовка особового складу військових частин та військових комісаріатів Західного оперативного командування до участі у проведенні виборів народних депутатів складалася із двох етапів.
Зі слів начальника групи з виховної та соціально-психологічної роботи управління Західного оперативного командування підполковника Богдана Степанківа, під час першого етапу, до військовослужбовців було доведено вимоги Конституції України, Законів України які стосуються прав та обов’язків виборця. А у військових частинах та установах, в рамках чинного законодавства, були вжиті заходи щодо недопущення будь-яких проявів адміністративного тиску, незаконного втручання у виборчий процес, упереджувального ставлення до кандидатів, а також унеможливлення використання посадовими особами адміністративного ресурсу. А у рамках взаємодії з районними органами ведення Державного реєстру виборців уточнено списки військовослужбовців усіх категорій. Це дозволило вчасно ознайомити особовий склад Західного оперативного командування зі списками виборців, відреагувати на помилки чи відсутність паспортних даних військовослужбовців у виборчих реєстрах.
– Другий етап відбуватиметься безпосередньо у день голосування, – відзначив підполковник Б. Степанків. – Створені чергові групи слідкуватимуть, щоби усі військовослужбовці, які у цей день перебуватимуть на чергуванні, або на лікуванні у медичних закладах, отримали можливість скористатися своїм конституційним правом на волевиявлення.
Упорядковано відбудеться виборчий процес й у військових колективах 13-го та 8-го армійських корпусів Сухопутних військ ЗС України та Повітряного командування «Захід», які дислокуються у на теренах західних областей.
Зокрема, на Закарпатті,  за словами заступника командира 128 окремої механізованої бригади 13 АК СВ Збройних Сил України з виховної роботи майора Олексія Думбрави, офіцери, військовослужбовці військової служби за контрактом та працівники Збройних Сил також голосуватимуть за місцем реєстрації у списках виборців.
–    В цьому питання їм ніхто обмежувати не буде. Крім того, у трьох військових гарнізонах міст Виноградово, Мукачеве, Ужгород визначені виборчі дільниці, на яких впродовж дня голосуватимуть військовослужбовці строкової служби військових частин. Загалом, це понад 400 осіб.
На Волині, у 51-й окремій механізованій бригаді 13 АК СВ Збройних Сил України, що розташовується у місті Володимирі-Волинському, військовослужбовців строкової служби не має. Ця військова частина вже понад два роки укомплектована виключно військовослужбовцями за контрактом.
– Ті військовослужбовці, які зареєстровані у військовій частині, голосуватимуть у виборчому округу, який знаходиться поблизу військового містечка бригади в одному із освітніх закладів міста. – повідомив заступник командира 51 омбр з виховної роботи підполковник Іван Підопригора, – Особовий склад, який цього дня нестиме вартову службу із охорони військових об’єктів зі зброєю, складатиме свої повноваження на одну годину раніше аби встигнути на виборчі дільниці до 20 години, як це і передбачено законодавством нашої держави.
У Чернівцях, командуванням 300-го окремого механізованого полку 13 армійського корпусу, передбачено звільнення для відвідання виборчої дільниці 157 військовослужбовцями-строковиками.
Начальником Львівського гарнізону генерал-лейтенантом Павлом Ткачуком, було проведено декілька координаційних нарад за участі командирів військових частин та установ, під час яких були остаточно врегульовані усі питання, що стосуються участі військовослужбовців у виборчому процесі.
– У цей день ми зобов’язані максимально сприяти підлеглим у процесі волевиявлення. Для цього призупинені відрядження, перебування на полігонах, зміщено у часті зміни нарядів, варт та груп бойового чергування, створені умови для голосування військовослужбовців у відомчих медичних закладах. Проведено уточнення списків виборців. Помилок не повинно бути. – зазначив генерал-лейтенант Павло Ткачук.

підполковник
Володимир Скоростецький
Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: депутати,військовослужбовці,Збройні Сили України,вибори-2012,Міністерство оборони,волевиявлення
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.