Перші враження після Виборів

29 жовтня 2012, 07:47
Власник сторінки
Dolce far niente
0
306

або "І маятнік качнулся"


Російські націоналісти серед іншого часто згадують «ефект маятника» в привязці до політичної ситуації в Україні. Розшифровують вони це як – «Злі українці вибрали націоналіста-фашиста-русофоба Ющенко. У відповідь ущімльонниє росіяни України вибрали чесного і благородного Януковича».

Теза цікава. От тільки вона є вірною не зовсім. Про «ущімльонних нещасних  росіян України» розводитись не буду, це окрема тема. Скажу конкретно про Ющенко. Ющ по-перше є типовий політкоректний («толераст» як кажуть путіноідні росіяни) ліберал («лібераст») і демократ («дєрьмократ»). За професією він був банкіром шо є теж важливо для з’ясування його характеру і ціннісних переконань - у світі важко знайти нормального банкіра-фашизда, такі серед банкірів чомусь не затримуюцця. Ющенко звісно як кожен нормальний глава держави у міру своїх можливостей захищав право українців в Україні розмовляти своєю мовою і вивчати свою українську історію. Але ж панове русопатріоти – це є зовсім не націоналізм і не фашизм. Інакше тоді прийдецця визнати фашистами 7 мільярдів населення земної кулі які не спілкуються російською і не вивчають російський варіант історії.

Чи є таким же«качанням маятника» прорив у ВР "Свободи" Олега Тягнибока? Давайте подумаєм.

Представники нинішньої проросійської влади, наприклад такий відомий її представник як міністр освіти (з купленим дипломом) заявляють про частину корінного народу України що вони є «не українці» і звинувачують його в расовій неповноцінності («австрійські лакеї які не знають гігієни»). Про іншу частину українців вони цього не кажуть. Вони просто вважають що їх не існує. Взагалі! Вірніше вони існують – проте вони зовсім не є українцями, а лише «малоросами».

Інший представник цієї видатної команди заявляє наприклад що «Української літературної мови не існує (Коляревський-Шевченко-Гребінка 200 років тому цього видно не знали» і «Українська мова це є відрижка західних українців».

«Малоросами» українців називає також відомий вихідець з російської Калуги, нині Премєр-Міністр України…

В цих заявах звісно не те щ охоч якогось наукового підгрунтя, а навіть найменшої логіки немає. Але питання в іншому. Чи були хоч одна подібна заява від «фашизда Тягнибока»? Він хоч раз заперечив існування російського язика? Російського народу? Самої Росії? Звинувачував російський народ у расовій неповноцінності?... То хто тоді є фашистом?

Тому панове русонацики, "маятник" іще "не качнувся" – він іще висить.  Українських фашистів в Україні насправді ви ще зовсім не бачили. І не дай бог вам колись їх побачити. Інакше ви можете не вистигнути добігти до україно-російського кордону на сході.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.