80% протоколів з ДВК 112 ОВК визнала бородатими

31 жовтня 2012, 20:29
Власник сторінки
Публіцистично-громадський, аналітично нескорений, літературно відсікаючий друкач.
0
215

Голова ОВК незворушно відправляв майже всіх дільничних членів назад на ДВК для перепису протоколів. При цьому ставив їм питання: ви ж додумалися взяти із собою печатку?

У 112 окрузі (Луганська обл.)  Під час почергового  звіту  всіх 107 ДВК відбувалося щось неймовірне. Приблизно половина від усієї кількості ДВК навіть з  декількох спроб  не могли здати протоколи з підсумками виборів, а окремі ДВК це не могли зробити з п'ятої спроби.

У приміщенні міськвиконкому,  де розташували ОВК, картина наводила жах навіть на мене - недосвідченого у виборчому процесі - протоколи переписувалися прямо на колінах  чи на спинах сусідів - колег по нещастю, котрі мріяли лише про одне - якомога швидше потрапити до дому.  

Печатки, які повинні були лишитися у сейфі на ДВК, витягалися із задніх кишень голів ДВК і тут же, на спині, засвідчувалися новоспечені протоколи. У приміщенні, під кімнатою, де засідали ОВК,  -  сила-силенна міліції.

Голова ОВК на зауваження щодо порушень у роботі ОВК реагує істеричним репетом, як абсолютно хвора людина, погрожує всіх посадити в КПЗ. Одна жінка - голова ДВК - розплакалася так, що лише через годину вдалося більш менш її  заспокоїти.

Психологічні обставини  у ОВК сформовані  так,  що усі представники ДВК відчувають за собою провину й безперервно просять у голови ОВК вибачення.

Я спитав у членів ОВК:  у  чому , на їхню думку, полягає причина тотальної необізнаності членів  ДВК? Вони відповіли, що  не знають, потім додали, що усім членам ДВК  показували кіно про вибори. 




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.