Українського адвоката позбавляють ліцензії

08 листопада 2012, 17:59
Власник сторінки
0
645
Українського адвоката позбавляють ліцензії

«Я безкоштовно захищаю Павленка Юрія. Підтримував опозиційного кандидата Н.Солейко. Тому на мене і нападають. Нічого, хай лише спробують..."

У Вінниці збираються позбавити адвокатської діяльності проукраїнського адвоката. Він захищає (безкоштовно) молодого патріота Ю.Павленка, який у лютому 2012 р. провів марш супроти нелегальних мігрантів. За словами адвоката Палія, у марші взагалі відсутній склад злочину, тому він клопотав до суду щодо закриття кримінальної справи.

Та де там! Пов’язати хлопчину хоче сам ректор медуніверситету В. Мороз, адже акція почалась саме з-під вікон де живуть іноземці.

«Кримінальна справа це правильно, тому що діти злякались і почали дзвонити в посольство – просити захисту», – начальник вінницької міліції Ю.Куций.

Захист серйозний – світить навіть не штрафом, а куди гірше. Я, як журналіст, запросив начальника до одного з розважальних центрів міста.  Мета: подивитись як себе почувають студенти-іноземці і чи потребують захисту. Куций на таку пропозицію – не погодився.  А чи є захист українцям в Україні, подивимось далі.

Отож, Палій захотів витягнути хлопця із тієї ями. Як говорить він сам, це й стало причиною того, що на нього вз’їлось все Вінницьке керівництво. Далась в знаки активна позиція адвоката на скандальному 11-му виборчому окрузі. Там горе-юрист підтримував опозиційного кандидата Н. Солейко. А переповнив чашу терпіння прокуратури випадок на суді де, за словами заступника прокурора м. Вінниці,  Палій вів себе брутально.

«… братки зіпсували бюлетені, мене били, я не здавався. Якесь молоде і чорняве з міської ради постійно мене провокувало, а Зажирко, депутат міської ради,  обіцяв розібратись зі мною як з адвокатом», – В. Палій.

Як підсумок бурхливо, громадсько-політичного життя пана Валерія, днями була скликана дисциплінарна комісія, щоб надати оцінку діям адвоката.

Приходжу на засідання комісії, пан Валерій як завжди усміхнений, колеги попереджають, що не варто сміятись – справа дуже серйозна. Після засідання комісії знову з ним зв’язуюсь по телефону, настрій дійсно змінився. Розповідає, що 9 з 10-ти адвокатів погодились із порушенням справи і мають бажання  перевірити наскільки «адвокат культурний». В свою чергу, він шокований: «З якого дива сприймають заяви прокурора, мого опонента по справі? Мені може зробити зауваження лише Суд, а він цього не робив! Та це що у нас за 1937-й рік на дворі!?».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: суд,політика України,міліція,Вінниця,Громадський простір,справа Павленка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.