Укладено перші угоди пільгового кредитування ОСББ

10 листопада 2012, 16:29
Власник сторінки
Заместитель председателя "Союза собственников жилья Украины", председатель "Союза собственников жилья Украины Донецкой области".
0
489

У Донецьку 9 листопада відбулося підписання перших угод про надання пільгових кредитів об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків.

«Сьогодні вперше в Україні підписано договори про пільгове кредитування юросіб для проведення реконструкції та ремонтів об’єктів ЖКГ. Це перший, але дуже важливий крок держави у розбудові кредитно-фінансової системи підтримки ОСББ у відновленні житлового фонду. Перші угоди на отримання пільгових кредитів були укладені між Донецьким регіональним управлінням Фонду та ОСББ «Горняк-2» й Асоціацією власників житлових будинків «Сузір’я». Для Фонду це також перший досвід кредитування юросіб, позаяк досі Фонд займався лише кредитуванням громадян в межах житлових програм. Наступного тижня Фондом буде укладено подібні угоди ще із 6-ма ОСББ на Волині»
Як повідомив присутній на підписанні директор Донецького регіонального управління Фонду Вадим Кашицин, за допомогою пільгових кредитних коштів Асоціація власників житлових будинків «Сузір’я» з міста Макіївка Донецької області зможе відновити диспетчеризацію 36 ліфтів та відремонтувати системи опалення і водопостачання. ОСББ «Горняк-2» з міста Кіровське Донецької області завдяки отриманим коштам проведе роботи з герметизації панельних швів житлового будинку.
 
Нагадаємо, Програма пільгового кредитування юридичних осіб, у тому числі об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, для проведення реконструкції, капітальних та поточних ремонтів об’єктів житлово-комунального господарства була затверджена Постановою Кабінету Міністрів України від 31 травня 2012 року № 599. Відповідно до Урядової постанови пільговий кредит надається терміном до 10 років з можливістю дострокового погашення. Розмір кредитної ставки становить 3% річних. Повернення позики розпочинається лише через рік, а сплата відсотків – через 3 місяці з дня зарахування коштів.
 
Органом, який здійснює таке кредитування, визначено Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.