Українська опозиція на розпутті

11 листопада 2012, 11:22
Власник сторінки
инженер-технолог
0
454

Як опозиція відреагує на спотворення владою результатів вибрів до Верховної Ради?

Молодий чоловік спитав Сократа: що краще: бути одруженим чи не бути? "Як би ти не вчинив, згодом про це пожалкуєш", - відповів філософ. Тобто, ідеальних рішень нема, всіх наслідків педбачити неможливо. Завжди будуть сумніви в правильності рішення.

В схожій ситуації опинилася українська опозиція після парламентських виборів. Брутальні фальсифікації результатів виборів і заперечення владою документально підтвердженних перемог опозиційних кандидатів, тактика владного "бульдозеру" за допомогою судів і спецназівців поставила опозицію перед дилемою: змиритися зі свавіллям, проковтнути приниження чи вданися до рішучих контрзаходів.

Оскільки стало зрозумілим, що другого майдану організувати не вдасться, опозиція виношує план одночасної відмови від складання присяги понад 150-ма кандидатами, які перемогли на виборах. Якщо у Веховній Раді залишиться менше 300 депутатів, така Рада не буде легитимною.

Чи наважиться на такий відчайдушний крок опозиція, чи знайдетсья достатня кількість кандидатів, що відмовляться від омріяних крісел у парламненті, покажуть найближчі дні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.