Перший на селі, чи останній в місті ?

19 листопада 2012, 10:45
Власник сторінки
політичний аналітик
0
343

Кожний обирає для себе, але пожинають усі разом.

Ця дилема постійно виникає перед мешканцями Деснянського р-ну. Особливо в проточному році. Оцінювання яке проводить КМДА постійно дає нашому району останні місця. От і підсумки осіннього місячнику благоустрою поставили район на останнє місце, яке він ділить с Подільським р-ном. Схоже пасти задніх стало вже поганою традицією.

     А для того щоби зрозуміти наскільки правдиві результати наведенні у звіті КМДА, треба лише вийти на вулицю та роздивитися по сторонам. Дійсно спальний район яким є Деснянський повинен бути найбільш комфортним для життя та відпочинку його мешканців. Але чи є він таким? Засмічені вулиці, неохайні будинки, ями на дорогах і тротуарах, ларьки і наливайки де завгодно, навіть біля шкіл, машини на тротуарі і газонах це все реальна картина яку ми бачимо кожного дня. Тут ми і повстаємо перед питанням. Краще перший на селі, чи останній в місті?

            Багато киян знає що житловий масив Троєщина, який займає левову частку Деснянського району, має таку ж назву як і  село біля Києва розташоване на березі Десни. Так от коли порівнювати з ним то, ми звісно попереду планети всій. І як я розумію багатьох це дуже влаштовує і не тільки тих хто відповідає за район, а і безпосередньо мешканців. Так історично склалось, що контингент в районі дуже різний. Починаючи від чорнобильців переїхавши сюди після аварій на ЧАЕС, до представників бувшого СРСР та вихідців із країн Азії та близького сходу. Але як там не було район в нас один і відповідальність та проблематика одна.

   По перше керівництво району за останні роки практично не займалось районом. Це стосується і попереднього керівника району пана Захаричева який ні чого гарного не зробив для району, і це підтвердили мешканці дав йому гідну оцінку на виборах депутатів до Верховної Ради, куди він мав ще нахабство балотуватися, так і пана Жеребнюка дійсного керівника, а нині вже депутата ВР від своєї рідної Жмеринки, для якого наш район був постійно чужим і незрозумілим. Так буде чи ні хазяїн в районі? Людина яка буде не тільки добре виконувати свої посадові обов'язки як голови району, а і вболівати душею і серцем за район?

   По друге це мешканці. Які повинні насамперед зрозуміти, що багато залежить від них. Треба тільки захотіти щось змінити. І починати треба зі свого поверху, під’їзду, будинку та прилеглої території.

  По третє це система місцевого само врядування. Вона повністю розвалена в угоду політичним інтересам влади. Її треба повернути в столицю, тим самим надав мешканцям міста, можливості реально і саме головне дієво впливати на процеси які проходять у них в районі. І головне самим вибирати ту людину яка зможе навести лад не тільки в місті а і в районі.

 А поки ми і далі будемо пасти задніх. Чи може схаменемось?     

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.