Адвокатура України : Битва Клонів

20 листопада 2012, 08:39
Власник сторінки
Адвокат, член Ради Адвокатів міста Києва
0
460
Адвокатура України : Битва Клонів

Проанонсований Установчий з’їзд адвокатів України закінчився двома установчими з’їздами, двома Головами Національної асоціації адвокатів України, викраденим фуршетом та …

Одразу заявляю, що я не є прибічником жодного з новообраних очільників адвокатури України, а є невільним свідком подій, оскільки є делегатом Установчого з’їзду Адвокатів України . Коли я прибув на запрошення Голови Вищої Кваліфікаційної Комісії Адвокатури Володимира Висоцького до конференц-залу готелю «Русь», то останній щось уважно писав співробітникам міліції, а вхід до зали «фільтрувався» «бодігардами» . В конференц-залі перебували 217 делегатів, в переважній більшості з Київської, Київської обласної та Донецької адвокатських органів , з оголошених 387 делегатів установчого з’їзду, обраних обласними конференціями по всій Україні. Таким чином більшість регіональних адвокатур, залишились поза конференц-залом , де проводився установчий з’їзд . І хоча Володимира Висоцького запрошували до конфернц - залу, він з іншими делегатами направився до кінотеатру «Кінопанорама» на Шота Руставелі, де відкрив «альтернативний » Установчий з’їзд адвокатів України. «Руський» з’їзд на безальтернативній основі, майже одноголосно, обрав Головою Національної асоціації адвокатів України, члена Вищої Ради Юстиції України , Президента Спілки Адвокатів України Лідію Ізовітову. Натомість «альтернативний» установчий з’їзд адвокатів України обрав Головою Національної асоціації адвокатів України, теж члена Вищої Ради Юстиції України Володимира Висоцького . В усьому іншому з’їзди фактично нічим не відрізнялися : обирали Голів ВКДКА України та їх заступників , затверджували статути , положення, порядки та правила адвокатської етики. Лише «руський» з’їзд відійшов від порядку денного та «безапеляційно» відкликав Володимира Висоцького з Вищої Ради Юстиції України, натомість замінивши його на Голову Вищого Адміністративного Суду України Ігоря Темкіжєва . В «Русі» «св’ятковий» фуршет був замінений на обід, оскільки перший був чи то вивезений, чи то неповністю вивезений «альтернативниками». Що ж, «св’ято демократії» в адвокатурі нарешті відбулося. Де-юре створено дві Національних асоціації адвокатів України, дві Ради Адвокатів України, дві Вищих кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури України, метою яких є « підвищення ролі та авторитету адвокатури в суспільстві»!. Причому склад як Ради Адвокатури та і Вищої кваліфікаціно- дисциплінарної комісії адвокатури сформовано регіональними органами адвокатського самоврядування ще до Установчого з’їзду адвокатів України. Питання залишаються до пана Висоцького , який має підтримку більшості представників регіонів в Раді Адвокатів України та в Вищій Кваліфкомісії та до пані Ізовітової, яка має підтримку Голови Вищого Адміністративного Суду України Ігоря Темкіжєва. To be continued… P.S. Обидва установчі з'їзди не обирали мандатних комісій , а тому встановити правомочність делегатів не є можливим.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.