Наше місце - в Новій Європі

20 листопада 2012, 14:45
Власник сторінки
0
17
Наше місце - в Новій Європі

зовнішня політика

В дискусіях про зовнішньополітичний вектор наша країна перебуває з самого початку свого державотворення. Де ми зараз? В пошуках самодостатньої держави та буферна зона на стику двох цивілізацій.Вектори взаємовиключні. Цивілізаційні: європейська спільнота чи євразійська спільнота. Існування останньої сьогодні - достатньо спірне як з теоретичної, так і практичної точки зору. За будь-якого вибору для українців безспірним є одне - цінності народовладдя, економічної свободи, приватної власності та верховенства права.

Євразійська спільнота - далека географічно, проте, в силу історичного спадку, близька ментально.Європейська спільнота - ближче географічно, проте далека своєю розвинітістю, та недосяжна швидкістю свого розвитку. Та чи вся? Стара Європа однозначно так. Надто багато часу та  досягнень відділяють наш народ від народів Старої Європи. Це вміло використовують противники європейської інтеграції. Нова Європа (країни Центральної Європи) - ні. Близька і ментально, і географічно. При чому, цінності сповідує ті ж самі, що й український народ в своїй багатостраждальній країні, а хорвати, серби та словаки вважають нас не менше за братів, ніж росіяни та білоруси.Швидкість розвитку Нової Європи - осяжна та реалістична.Отже, нам по дорозі, чи не так?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Зовнішня політика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.