Поповська навала.

23 листопада 2012, 10:23
Власник сторінки
член координаційної ради ВГО "Київське Віче"
0
1159
Поповська навала.

Серед усіх підвидів рейдерського захоплення землі потрібно відокремити особливою увагою церковні захвати.

  Ми вже звикли, коли це захват київської землі від УПЦ МП (Московський Патріархат) - усім відомі добудови у Печерській Лаврі,

захват паркової зони у парку Перемога храмом-палаткою,

також всім відомий захват фундаменту Десятинної Церкви тими же оперуповноваженими УПЦ МП,

закомуфльований під розкопки трипільскої культури, так добре що усе поросло травою, в цей же час палатка

перетворилася на кам'яну халабуду з мідним тазом.

«Мы планируем построить собор в честь крестителя Руси», —повідомив голова фракції партії регіонів у КиївРаді сумнозвісний Олександр Омельяненко, який по сумісництву ще й член правління МГО "День Хрещення Русі",  планують побудувати цей собор у вигляді хреста (уявіть цю халабуду на схилах Дніпра) поблизу пам'ятника Володимиру.Якщо б могли та не зустрічали громадського спротиву то усюди б церквами "прихватизіровали" землю київську

  Пам'ятаємо і спробу  вірменьскої православної церкви відтяпати шмат Подолу у 2006р. . Спроба та обійшлася киянам втратою дев'яти блакитних ялин занесених у червону книгу, та й ще і гігантських розмірів. 

з такого металевого МАФу(малої архітектурної форми) намагались створити

храм з парканом, прихвативши теріторію парку "Красная Пресня" де зараз

завдяки зусиллям та єднанню звичайних подолян

розташований чудовий дитячий майданчик(фото зверху),

(фото 2006року з дівчинкою в рожевому)

який, згуртовані спільним нещастям, подоляни облаштували своїм коштом.


  Рідше але також трапляються захвати Київською Метрополією, один з них на Десятинному провулку.

 Тут де і зараз немає де припаркувати авто, де немає місця для прохіду пешеходів хочуть збудувати таку величезну споруду.


Імітуючи розкопки палацу князя Володимира,

та нібито залишаючи туристам та киянам місце для душі, попи без будь-яких узгоджень з місцевою громадою знесли старовинний будиночок.

Цього будиночку вже немає, як немає і садиби Казанського, як і інших малоповерхових пам'яток архітектури, а міліція може тільки рейдерів охороняти від розлючених мешканців міста та захисників Києва, особливо якщо ці рейдери в рясах,

якщо це рейдери від Бога.

Патріа́рший собо́р Воскресі́ння Христо́вого — головний собор Української греко-католицької церкви, розташований в Києві, за адресою: вул. Микільсько-Слобідська,5 (станція метро «Лівобережна»), площею 1,72 га (Площа — 3206,1 м²; Місткість — 1500 чол; Будівельний об'єм — 37 200 м³, не враховуючи келій) на теріторії берегу Дніпра, яка є спільним майном українців так конституцією гарантований вільний доступ.

Будівельний паркан біля цієї споруди, більше схожу на війсковий гігантський ДОТ з бійницями, не зняли навіть після завершення незаконного будівництва.

Повертаючись до Десятинного провулку слід зазначити що на експлікаційному плані Киева 1866 р. позначений "Підвисоцького священика на кам'яному фундаменті будинок" у Десятинному провулку. Сусідами були: ліворуч - священик Лукашевич, праворуч - учитель музики Український, з тилу - чиновник Стародубцов. 

З опису нерухомого майна, складеного 14 грудня 1875 p., видно, що садиба мала площу 198 кв. саж. (0,09 га), а в будинку, критому залізом, з кам'яним півповерхом, було шість кімнат, передпокій, коридор і кам'яні сіни; чотири кімнати було оббито французькими шпалерами, а дві - пофарбовані олійною фарбою, підлоги соснові - у двох кімнатах пофарбовані олійною фарбою під паркет, а в решті - всуціль. З коридора дерев'яні сходи вели у двокімнатний мезонін. Ще одні сходи вели у нижній поверх, де було дві житлові кімнати та кухня з варистою та духовою печами, льох і комора. На основному поверсі було п'ять груб, з них три обличковані білими кахлями. Стелі не мали прикрас.

У дворі були дерев'яні служби, стайня, корівник, комора з льодовнею та дров'яний склад. Невеличке подвір'ячко прикрашали десять дерев та альтанка.

Тож втрачаємо дві пам'ятки - садибу та фундамент палацу Володимира.




з паркінгом для попів)

То хто ж більше винен? Ми? Попи чи Попов?

Відеогляд можна подивитись на ціх відео:


http://youtu.be/SEwYbj912K8

         - фундамент Десятинної та незаконна культова споруда УПЦ МП(Московського Патріархату)


http://youtu.be/DRiUnxI086o

         - захват Київською метрополією Десятинного провулка (№3-5)

  Велика дяка Дині Герцрікен за надання матеріалів по зруйнованій садибі Підвисоцьких за адресою Десятинний провулок 5.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Десятинний,Київське Віче,Торопов,Вадим Торопов,провулок Десятинний
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.