Кому служить Василь Ядуха, або приватизація від Бога.

27 листопада 2012, 20:48
Власник сторінки
0
559
Кому служить Василь Ядуха, або приватизація від Бога.

Як губернатор Хмельниччини забезпечує зростання благополуччя своєї сім’ї

Невтомність та працездатність голови Хмельницької ОДА Василя Степановича Ядухи у використанні посади для забезпечення зростання благополуччя своєї сім’ї не перестає дивувати. Його відомість в цьому плані давно сягнула за межі Подільського краю і стала предметом журналістських розслідувань програми “Гроші” телеканалу “1+1” та “Знак оклику” на “ТВІ”.

 З репортажів тележурналістів вся українська громада дізналась про володіння Ядухою через свою дочку рибними ставками області, надання синові губернатора в оренду по сміховинним цінам територій колишніх підприємств в Хмельницькому, масове дарування його дружині земельних ділянок в різних районах області від студентів, які отримували їх незадовго до цього від місцевих держадміністрацій та рад.

 Отак і проходить все життя пана Ядухи в невтомній праці (для своєї користі). При цьому, якщо час для відпочинку в “напруженому” графіку роботи ще можна відшукати, то з місцем дозвілля виникли проблеми. Вирішивши одного разу змінити існуючий стан речей, Василь Степанович негайно віддав відповідну вказівку своїм підлеглим.

 І ось, на сесії Хмельницької облради 29 вересня Управлінням комунального майна ОДА було ініційовано прийняття рішення № 21-13/2012 “Про внесення змін до рішення обласної ради від 18.05.2011р. № 22-04/2011 “Про затвердження Програми приватизації об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області на 2011-2015 роки”. Зокрема, до переліку об’єктів, які підлягають приватизації, було включено базу відпочинку Хмельницького університету управління та права(ХУУП), яка знаходиться в с. Пирогівці поблизу обласного центру.

 Вказана база відпочинку, яка розкинулась в мальовничій місцевості на площі 12 га, в 1994 році рішенням облради була включена до природно-заповідного фонду, як парк-пам’ятка ім. Мицишина. На території парку розташовувалась база відпочинку “Івушка” хмельницького заводу “Новатор”, однак, в 1997 році завод, з метою економії витрат підприємства, передав її на утримання ХУУПу, котрий одночасно уклав з Управлінням екології ОДА зобов’язання про збереження парку-пам’ятки.

 Проте, в червні 2012 року представниками ХУУПу, на переконливе “прохання” Ядухи, було укладено договір оренди об’єктів бази з ТОВ “Поділля-інвест сіті”, керівником якого, за словами обізнаних осіб, є підставна особа керівника ОДА – тридцятирічний мешканець одного із сіл сусідньої області. Однією з цікавинок укладення договору оренди є те, що база була оцінена лише в суму близько 150 тисяч гривень, а орендна плата не дотягує до 3 тисяч гривень на місяць. При цьому, ТОВ “Поділля-інвест сіті” отримало пріоритетне право на приватизацію майна бази відпочинку, яку, після “відмашки” облради, можна очікувати вже найближчим часом.

Що цікаво – те ж ТОВ “Поділля-інвест сіті” приватизовує без збереження профілю у Хмельницькому частину житлового приміщення обласної фірми «Фармація» (57,7кв.м.) за адресою Кам’янецька , 14.

 Однак, не варто сподіватись що чергове придбання губернатора заспокоїть його непосидючу натуру. На часі згадується анекдот про розмову двох обранців Верховної Ради. “ – Ну, що, Петре, ми народні депутати вже декількох скликань, маємо усе – гроші, землю, авто, вілли за кордоном. Можливо час подумати про людей? – Ти правий Миколо, як завжди, по душ 100-150 кожному з нас не завадило б”.

 Степан Бойко


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.