Чому Фонд державного майна не може продати «Колізей» !?

10 грудня 2012, 12:23
Власник сторінки
юрист
0
468
Чому Фонд державного майна не може продати «Колізей» !?

Вже кінець 2012 року – а у недобудови Червоноградської Поліклініки, на якій гине молодь до цього часу немає відповідального господаря.

Влада визнає свою неспроможність.

 Надіюсь крапкою був смертельний випадок, що стався 20.02.2012 року з ученицею 9-го класу на Червоноградській недобудові.

Надто багато втратив Червоноград молоді щоб зрозуміти що потрібно звертати увагу на такі речі як недбалість влади котра тягне такі страшні наслідки.

Останній смертельний випадок  став причиною того, що вже сама молодь - більшість школярі встали на захист своїх прав.

Дві акції, в т.ч. особистий прийом в прокуратурі області та відділенні Фонду державного майна,  численні звернення, залучення до роботи ЗМІ - довели неспроможність органів державної влади закрити питання поставлене ще у 2003 році, яке повторилось в 2007, 2010 і далі кожен рік.

Питання, про те  хто за це відповідає, і як діяти далі.

 Дві відмови в порушенні кримінальної справи відносно педагогічних працівників та службових осіб Червоноградської міської ради.

Припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм державних стандартів і правил внесений інспекцією ДАБК Регіональному відділенню ФДМ у Л/0 04.04.2012 року.               

А по суті відповіді ті самі, як завжди:

Виконком: Ми не відповідаємо! Не в нашій компетенції! Ми звертались!

Фонд: відсутні кошти для забезпечення охорони об’єкта!      




Продати не можливо знести.

 По тому як у Червонограді в березні відбувались акції протесту у зв’язку з бездіяльністю влади щодо незабезпечення закриття доступу до «Колізею» до сьогодні як не встановлено винних так і не знайдено власника, який має в подальшому відповідати за недобудову.

 На сьогодні регіональне відділення ФДМ у Львівській області двічі 31.08.2012 року та 12.10.2012 року намагалось продати «Поліклініку».

Проте оголошені аукціони не відбулися у зв’язку з відсутністю поданих заяв про приватизацію. Потенційні покупці відсутні.

 Цьому можуть бути лише дві причини: «Поліклініка» нікому не потрібна взагалі або «Поліклініка» нікому не потрібна за ту ціну за яку її продають.

 Згідно Рішення Господарського суду Львівської області від 25.02.2012 року розірвано Договір  купівлі – продажу об’єкта незавершеного будівництва – Поліклініки на 1000 відвідувань в зміну по вул. Івасюка, 2 в м. Червонограді Львівської області укладений між РВ ФДМ України по Львівській області та ТзОВ «Анонс» 18.12.2001 року. Рішення суду набрало законної сили.

Підставою розірвання Договору було невиконня своїх зобов’язань  ТзОВ «Анонс». Договір недійсним не визнавався.

При цьому, Рішенням суду встановлено, що згідно з актом оцінки від 07.11.2001 року затвердженого Наказом РВ ФДМУ у Львівській області від 07.11.2001 року початкова ціна об’єкта становила 119 912. 40 грн. Згідно з протоколом № 1 від 14.12.2001 року який затверджено наказом РВ ФДМУ у Львівській області від 17.12.2001 року «№ 1544 остаточна ціна продажу об’єкта становить 36 000 грн.     

В той же час,  за інформацією  про продаж на аукціоні об’єкта незавершеного будівництва разом із земельною ділянкою, на якій він розташований  (опубліковано Відомості Приватизації 8.08.2012 року) початкова ціна продажу об’єкта незавершеного будівництва разом із земельною ділянкою (з урахуванням ПДВ) становить 11 237 925,6 грн. (одинадцять мільйонів двісті тридцять сім тисяч дев’ятсот двадцять п’ять гривень 60 копійок), у тому числі: вартість земельної ділянки становить 1 190 544,00 грн. (один мільйон сто дев’яносто тисяч п’ятсот сорок чотири гривні 00 копійок). Аукціон визнаний таким, що не відбувся.

 Отже, вартість даного об’єкта незавершеного будівництва за 11 років збільшилась на 11 мільйонів сто вісімнадцять тисяч тринадцять гривень 20 коп.

   За інформацією опублікованою у ЗМІ (ГаЛІнфо) з посиланням на РВ ФДМУ у Львівській області за 10 місяців цього року від продажу об’єктів надійшло 848,7 тис. грн, що становить 94% від планового завдання (904,9 тис.грн.).

 Тобто, ціна «Колізею» є у 12 разів вищою від планового завдання з продажу об’єктів.

 За моїм зверненням органами прокуратури області проведена перевірка з приводу правильності визначення вартості об’єкта незавершеного будівництва, надана з цього приводу і відповідь Регіональним відділенням ФДМУ у Львівській області.

Як з одного так і з другого листів вбачається, що ціна начебто визначена вірно.  На сьогодні, як зазначає, ФДМ «Колізей» включений у перелік об’єктів, що підлягають приватизації шляхом продажу  на аукціоні за методом зниження ціни.


 


Тобто на сьогоднішній день питання забезпечення закриття доступу до «Колізею» відкрите.

Відповідальності за недобудову нести та брати на себе  ніхто не хоче.

«Поліклініка» не потрібна нікому.  

 Позаяк держава не спроможна забезпечити охорону та продати «Колізей» не тільки на ділі, а й на папері -  на думку автора пропозиція щодо знесення «будинку самогубців», як його називають державні органи, являється аж ніяк не абсурдною, а мабуть найкращим виходом з ситуації.

                                 

                       «ex ore parvulorum veritas – устами детей глаголит истина»

                                                                                                                                                                                Острик Сергій

Червоноградська міська організація

«УДАР Віталія Кличка»

 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.