Маю гроші - маю право, або як живе золота молодь

21 грудня 2012, 22:38
Власник сторінки
0
321

Дорогі машини, розваги, впливові батьки, розкіш, - все це об'єднується одним словом "Мажори". Що відбувається з ними, коли вони потрапляють у неприємності? Чи бувають вони покарані за свої вчинки?

Наша країна прославляється не тільки видатними спортсменами,діячами мистецтва, але й, як не дивно, мажорами! Цим дітям багатих батьків дозволено все. Їм сходять з рук і образи, і деякі уголовні справи, і навіть вбивства. 
Як би парадоксально це не звучало, але про цих "діточок" в Україні навіть серіал зняли, який має дуже пафосну назву "КАСТА". 

Цього року знову є жертви безглуздих розваг мажорів. Гонитва за адреналіном та гострими відчуттями, екстремальні ігри на воді, що змушують порушувати правила. 
16 липня На Дніпрі біля Жукового острова, трагічно загинули 30-річні кияни Євген Савченко і Світлана Дроздова - у їхній човен на великій швидкості урізався водний скутер. 
Удар був настільки сильний, що човен після зіткнення перестрибнув скутер, пішов на дно.
Тіло чоловіка з найтяжчими травмами пізніше вдалося витягти з ріки. Тіло жінки знайшли тільки 20 липня ввечері.
За словами друзів, Єгеній і Світлана, що вчилися колись разом у школі, відпочивали в ту ніч зі знайомими. Вони вдвох плили на човні Євгенія до одного з островів, коли раптом напереріз їм рвонув скутер, де було двоє нетверезих хлопців.
"Усе відбувалося недалеко від Конча-Заспи, біля ресторану, де, як божевільні, часто носяться мажори, для яких не існує правил поведінки на воді. Від удару Женю викинуло у воду. Світлана, очевидно, вибратися не змогла й, схоже, потонула разом із човном...", - розповів  друг Євгенія Сергій Злобін.
За його словами, рибалка, який став мимовільним свідком події, чув, як після зіткнення зі скутера донеслися п'яні голоси: "Ти живий?" - запитав один. "Начебто так", - відгукнувся другий. І скутер помчався далі. 
Тож зловмисники навіть не спробували надати постраждали з їх вини допомогу. 
Удова Євгенія, в якої на руках лишився 3-річний син, каже, що в них був звичайний човен "Прогрес", на якому з друзями часто їздили відпочивати.
"Женя був людиною акуратною, недавно закінчив курси керування плавзасобами, і завжди говорив, що на воді треба бути вкрай обережним, не ганяти. Я на 100% впевнена, що його  провини в тому, що сталося, немає - у нас і мотор не дуже сильний стояв на човні", - сказала жінка. 
Судмедекспертиза дійшла висновку, що "смерть Євгенія Савченка настала в результаті удару в голову, множинних переломів ребер справа, ушкодження внутрішніх органів, закритої травми грудної клітки й живота, а також крововиливу, викликаних водним транспортом". 
За словами правоохоронців, "переконливих доказів того, що люди загинули через чиїсь навмисні дії, не знайшли, і поки ведеться лише дослідча перевірка - уточнюються деталі, опитуються можливі свідки". 
Але правохоронці розслідувати цю справу не поспішають. А чому ж дивуватися? Такого типу водно-траспортні аварії важко розкривати. Свідків та слідів на воді небагато, тим паче,якщо до злочину можуть бути причетні мажори,друзі чи родичі високопоставлених чиновників.
Родичів загиблих переправляли від однієї інстанції до іншої, правоохоронці понад 30 днів шукали кому передати справу,  замість того, щоб почати розслідування по гарячих слідах.
Міліціонери довго не шукали затонулого човна, головний речовий доказ, через який можливо зрозуміти характер аварії. Адже на борту можуть бути сліди скутера.
Як пояснити такий повільний темп розслідувань справи, яка сталася неподалік Конче-Заспи? Чи не чергові забавки мажорів, чиновників, які гасають на своїх надпотужних скутерах.
Також можна привести приклад з водієм з Одеси, який збив дівчину на спортивному автомобілі.
За словами ЗМІ: 
"Приморський районний суд Одеси засудив до трьох років тюремного ув'язнення винуватця резонансного ДТП, яке сталося 27 червня на розі Великої Арнаутської і Рішельєвської.
У тій аварії серйозно постраждала одеситка Катерина. Її збив спортивний автомобіль Mazda RX-8 під керуванням бармена з ресторану Fankoni.
Машина мчала по Великій Арнаутській зі швидкістю 90 км / ч. Повертаючи на Рішельєвську, водій не впорався з керуванням, і Mazda вилетіла на тротуар, де врізалася в припаркований автомобіль «жигулі" і в дівчину."

Катерина написала у соціальній мережі цей лист:
"Дорогие друзья!27.06.12 на перекрестке улиц Б. Арнаутская и Ришельевская меня сбила машина, во время того как я просто шла по тротуару //timer.od.ua/news/sbivshiy_devushku_na_rishel_evskoy_m... К счастью для нас это событие было заснято видеорегистратором из другого автомобиля. Я получила тяжелые травмы: перелом двух ребер, нескольких поперечных отростков позвонков, ключицы, крайне тяжелый перелом бедренной кости и коленного сустава, а также сотрясение мозга и разрыв правого уха. Благодарю Бога, что осталась жива. До сих пор нахожусь в реанимации клиники 'ИНТО-сана'. Есть информация, что виновник аварии пытается замять это дело, как буд-то ничего и не было. Прошу всех неравнодушных людей перепостить это себе на стенки, потому что вместе мы - сила! Чем большей огласки получит эта трагическая история, тем больше вероятность, что справедливость воторжествует. Ведь на моем месте мог оказаться каждый!"
Мені вдалося з'ясувати подробиці цього "засудження" від людини, котра раніше спілкувалася з водієм. 

"приговорил к трём годам тюремного заключения"- по правде парня просто уволили из фанкони , и просто дело так сказать замяли ,его не видно ,не слышно ."

І це не перший і не останній випадок, коли предстаникам Касти все сходить з рук. 
Роман Ландик, котрий в луганському ресторані "Баккара" жорстоко побив модель, і навіть був засуджений, але умовно. Не дивлячись на те, що у дівчини був струс мозку після цього інциденту.  
Красиво зам'яли справу мажора Дмитра Чернушенко - сина голови Апеляційного суду Києва, який, як і попередній герой, відзначився в одеському нічному клубі "Ібіца", влаштувавши там п'яний дебош.
Але є справи і посерйозніше! Такі, в яких гинули ні в чому невинні люди!
Наприклад, Помічниця київського судді Наталя Соловей на Mercedes ML скоїла наїзд на жінку. Жінка загинула на місці, а дівчина-водій благополучно була відпущена НАВІТЬ без допиту!!!
Син депутата Одеської міськради Дмитро Кравець збив трьох людей, один загинув на місці. Було порушено кримінальну справу, був суд. Але результат все той же - Апеляційний суд амністував мажора-вбивцю.
Пам'ятається і скандал із сином депутата Сімферопольської міськради Віталієм Файнгольдом, який на смерть збив 25-річну мотоциклістку. І теж порушили справу, і теж був суд, але суддя оцінив занапащену людське життя на 2 роки умовно.
Правоохоронці відмовляються коментувати всі ці справи, а журналісти не наважуються писати про це. Таке воно, життя "золотої молоді".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.