Електронна валюта

31 грудня 2012, 00:55
Власник сторінки
Економіст-міжнародник. Перекладач
0
318
Електронна валюта

Свого часу США зробили сміливий корок - відмовилися від золотого забезпечення паперових грошей. Наступним сміливим кроком, ймовірно, буде відмова від грошей як таких на користь електронної валюти.

Ми прив'язані до паперових грошей, бо вони допомагають рахувати й вести облік, хоча й не мають самостійної вартости. Кредитна картка також допомагає рахувати, коли ми бачимо архів операцій (поповнень й покупок). Але навіть кредитна картка є рудиментом, бо прив'язана до поповнень готівкою.
Справжнім кроком вперед є впровадження комерційного кредиту, тобто не грошей на придбання чогось, а власне продукту. Такий кредит надає не банк, а виробник.
Усі банківські сайти в інтернеті є прив'язані до готівкової валюти. А що, якщо ми створимо сайт де будуть просто облікуватися акти. Цей сайт можна буде назвати електронною валютою. Розвиток валюти залежить від продуманости системи. Припустимо, для чого щодня по дві гривні платити водію маршрутки, якщо можна на місяць перерахувати фірмі за перевезення (тобто, отримати абонемент). Або заправитися в кредит на місяць (в кредит, маю на увазі, не готівковий).ФАПТак само й багато інших операцій. Наприклад, ви тратите на сигарети 300 грн./міс., то перерахуйте фірмі й отримуйте на поштову скриньку кожного ранку пачку сигрет.
.Кожен може для себе сам зробити фінансовий аналіз потреб та запрограмувати усі витрати на майбутнє. Туди мають бути закладені й страхові витрати, бо нерозумно думати, що з нами чи нашим майном нічогопоганого не станеться. Більше того, варто закласти частку на вічність (для життя майбутнього покоління).
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.