Інформаційне сміття у новорічну ніч

01 січня 2013, 16:23
Власник сторінки
0
1070
Інформаційне сміття у новорічну ніч

Враження від перегляду новорічних програм на нашому горе-телебаченні від середньостатистичного громадянина.

Перш за все хочу привітати читачів кору з Новим Роком! Нехай здійсняться Ваші бажання і все те, що Ви запланували у цьому році! Зі святами Вас! 

А тепер по суті. Все частіше і частіше святкування Нового Року переростає у сімейне свято.  У всякому разі серед моїх друзів та колег.  Можливо причиною цього є шалений темп життя і великі навантаження на роботі перед новорічними святами, після цього з’являється цілком логічне бажання відпочити  у сімейному колі від усього того повсякденного  гаміру й гоміну .  Хоча, відсутність якісних без кічу новорічних вистав/святкувань в містах України також на все те впливає, мабуть.  Цьогоріч і я зустрів 2013-й в сімейному колі.   Не обійшлося  й без брехунця - хотілося підняти келих під гуркіт курантів й поглянути на новорічні вистави, яке нам запропонувало наше, нібито, ТБ.  Ха! Марно я сподівався на щось цікаве чи просто нормальне! 

Щоб охарактеризувати  те, що лунало з телескриньки, доцільно використати такі слова: непотріб, 3-я свіжість, лайно, дурня. Я вже мовчу про те, що годі було знайти щось україномовне, всюди в ефірі лунала така нещасна й пригноблена в Україні російська мова. Квартал і російські телешоу 3-ї свіжості з “нафталіновими й покритими мохом” зірками, які співають 100 і 1 раз одне й те саме. Ось таке нам запропонували у цю ніч. Орбакайте, Галкін, Цикало з Ургантом,  Шифрін Юхим та деякі інші більш відомі та  майже не відомі(точніше відомі десь там, за Уралом) російські зірки – це одна біда.   Але до чого тут оті російські теле- і просто ведучі, шоумени та шоувумени, яких я навіть не знаю, вперше бачу їхні обличчя!? Хто оті всі люди і що вони роблять в телепросторі України? Не витримую, перемикаю на 5й канал,  Сідней показують, чути австралійку Кайлі Міноуг. У Нью-Йорку, мабуть, як завжди. лунатиме пісня-символ міста  “New York, New York” Сінатри, коли й до них дійде, а у нас ось Басков виє на шоу. Та навіть не у нас, а у них, у нас лише показують.  Невже тих, кому абсолютно не цікаві оті невідомі російські телеведучі, зірки й мени з шоу – меншість? Не розумію…

Ні, я розумію, телеканалам потрібні рейтинги, аудиторія, а відповідно і рекламодавці, але  невже “там” вважають, що  серед усіх телеглядачів, які споглядали інформаційний непотріб цієї ночі не знайшлося б і 10-15% тих, хто б з радістю перемикнув на якісний український продукт? Здається мені, що таких людей було б і не 10, 15 чи 20 відсотків, а значно більше. Куди цікавіше було б побачити й послухати  у новорічних програмах  своїх  і про своїх, чи не так? Наприклад,  Анну Безулик, Тетяну Даниленко, Соломію Вітвіцьку  чи Аллу Мазур; почути й побачити не електронних курантів, а могутньо величавий здвін Софії  чи карильйонний Михайлівського; після курантів почути пісню Тараса Петриненка  “Україна “, - таку приємну і близьку для більшості українців; побачити на вогниках: “Тартак”, “ТНМК”, “ОЕ”, “Мандри”, Тараса Чубая та багатьох-багатьох інших, перераховувати яких не вистачить аркушу.  З талановитими митцями, телеведучими чи навіть шоуменами в нашій країні проблем не має. Проблема в іншому, мабуть... Добре ,що хоч  TVi з 5м каналом показують. На першому можна було послухати хоч щось українське, а на іншому подивитися як зустрічають Новий Рік в інших країнах. 

Я прекрасно розумію, що телеканалам потрібно заохочувати не лише молодь, а й усі вікові групи до свого перегляду й тому вищезгадані виконавці й зірки можуть будуть не всім до вподоби. Але ж чому в такому разі не зробити шоу/вогник де б лунали:  сучасна українська музика та пісні; такі знані, але майже не чуті сьогодні  в ефірі твори на зразок  “Водограй”, “Я піду в далекі гори” та ін., які змусять навіть старше покоління перемикнути канал з нафталіновим Агутіним; довершити все це можна чимось на зразок того, що показували на ТVi цієї ночі - гурт  «Шпилясті бандуристи” грали дуже бадьоре етно. А ще можна скористатися  досвідом таких американських каналів як NBC, ABC чи FOX на яких відомі ведучі та зірки вели свої шоу і прямі включення з головних площ країни. Варіантів безліч, насправді. І всі вони будуть краще за низькоякісні шоу з невідомими ведучими сусідньої країни.

 

P.S.  Небайдужим потрібно порушувати теми про проблеми в інформаційному просторі частіше, інакше й далі будемо чути, що такий стан речей із-за того, що подібне інформаційне сміття всім до вподоби і саме тому його транслюють.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Україна,телебачення,інформаційний простір,кіч і несмак
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.