Лжепророки із гучними і не дуже іменами

03 лютого 2013, 10:27
Власник сторінки
0
242
Лжепророки із гучними і не дуже іменами

Невже Ваша політична сила не в змозі заказати соціологію того, що я навів? Це для того, щоб сказати у повний голос, на кожному шоу, на кожному публічному виступі про ракову пухлину партії влади.

На цей допис мене спонукав «Бандерлог Фэйтфулович Ильич Санчес» із затасканою темою «Как убрать от власти в стране несколько семей, которые страну грабят ?».

Мабуть про таких писав євангеліст Матфей:

«І з’явиться багато лжепророків, й обдурюватимуть багатьох людей…

Бо чимало лжехристів та лжепророків з’явиться тоді. Вони показуватимуть знамення й творитимуть дива, намагаючись обдурити обраних Господом, якщо це можливо».

На цю ж тему зовсім недавно з’являлась стаття опозиційного народного депутата А. Павловського «Олігархія». Хоча він і не був першим. Таке ж невігластво можна було спостерігати у Яценюка, Турчинова, Гриценка та багатьох інших.

Чому?

Бо вони сидять у високих кабінетах і не бачать живого життя, не аналізують його, своїх однопартійців із регіонів не чують, а опонентів тим більше.

Тому повторю свій коментар до допису Павловського та коментарі до нього.

«Чому Ваша політсила постійно програє? Починаючи із 2006-го? Бо у Ваших лідерів немає зворотного зв’язку. Не було його у Ющенка: чув тільки себе! Не було у Юлі: усі підступи були закриті соратниками-заздрисниками! І зараз не чують людей Яценюк, Гриценко, Турчинов. Тому Ваша сила – то є водій у центрі Києва у час пік із зав’язаними очима.

Друга причина програшу – системна помилка. У нас не кланово-олігархічна система при владі. Ви, як і інші, орієнтуєтесь на класику жанру, відому працю про «Чотири капіталізми» (реально – про 4 типи буржуазії при владі). До нашої країни класика не має стосунку. У нас склалася зовсім інша ситуація, значно загрозливіша. Досліджував її у серії статей «Компрадорська буржуазія: використання терміну».

Зізнаюсь, що даних статистики і соціології для висновків у тому матеріалі було малувато. Але Ваші висновки взагалі шокують. Звідкіля Ви взяли що декілька сімей контролюють майже всю економіку? Це абсолютно не відповідає дійсності.

Якраз у цьому і є Ваша системна помилка!

Іще раз наголошую: у партії регіонів півтора мільйона азаровських «штиків», кожен із котрих є напряму, чи через афілійованих осіб мільйонерів. Ви ж тільки подивіться: у кожного із них тільки автопарк на мільйон гривень! Вони особисто чи через афілійованих осіб поголовно, підкреслю, поголовно володіють підприємствами-посередниками (зрідка – виробничими), через які перерозподіляється півтора мільярда ВВП державних, комунальних підприємств (а особисто для Арбузова, із його свідчень, – і приватних), а також 400 млрд. держбюджету.

Це нова буржуазія. Її не можна назвати олігархічною. Це симбіозно-паразитична бюрократична буржуазія. Її союз із олігархо-клановою доволі вимушений. Але це вже інше.
Вказана буржуазія – це сучасні бюргери, соціальна основа фашизму. І це реально страшно!
А Ваші задрипані політологи кажуть Вам про якісь 10 сімей. Не смішить людей. У країні майже всі директори державних та комунальних підприємств, до директора цвинтаря – члени ПР і власники підприємств, бо наші закони це не забороняють. З’явились обмеження для чиновників, але 2010-го під час місцевих виборів до влади прийшла нова когорта ПР для легалізації бізнесу.

Вчені бідні. Невже Ваша політична сила не в змозі заказати соціологію того, що я навів? Це для того, щоб сказати у повний голос, на кожному шоу, на кожному публічному виступі про ракову пухлину партії влади і заявити: МИ НЕ ТАКІ!».

«Manius Sisenna Felix  Спасибо, прекрасный комментарий, социальная база нынешней политической системы действительно очень широкая. ) Это миллионы людей, кровно заинтересованных в сохранении режима. И с этими миллионами нельзя вот так вот просто взять и разделаться ) А Павловскому кажется, что каким-то чудом Украину контролирует сотня человек. Воистину магическое мышление у этого персонажа.

режу станки ЧПУ и варю из них сталь на Данбассе  Толково, повністю згоден. Реал політік - це не слюні пускати, як Павловський і вся "аппазіція". Однак про фашизм - не зрозумів. За бюрократами-ворами ніхто крім "спортсменів" не піде. Інша справа, що народ почне воювати тільки коли кожного 3-го поб"ють, посадять або вб"ють».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.