Новини: констатація, прогноз чи визначальний фактор?

03 лютого 2013, 12:37
Власник сторінки
0
216

Свобода слова свободою слова то залишається. Цього ніхто не відміняв, але де цензура і здоровий глузд? Напевне тут: новини – це констатація, прогнози чи визначальний фактор?

Вечором спокійним, коли вгамував амбіції і поборов в собі не виплеснуті емоції… Коли увесь налаштований  на сприймання інформації та її аналізу…

 

Сідаєш, береш чашку запашного чаю і начинаєш переглядати новини. Дня, тижня і загалом ситуації. І тут… А тут уже і чай не запашний, і настрою немає і дивитися нічого не хочеться.

 

Шукаєш причину. Задаєш питання «Чому так?». Відповідь проста. Зміст та відтінок новин.

 

Свобода слова свободою слова то залишається. Цього ніхто не відміняв, але де цензура і здоровий глузд? Напевне тут: новини – це констатація, прогнози чи визначальний фактор?

 

За своїм покликанням і «природою» повинні вони бути констатацією. Але тут нюанс! Констатувати можна все, що тільки на думку прийде в світлі подій. От і виходить, що констатація та перетворюється не тільки на прогноз, але і на вирішальний фактор.

 

Річ в тому, що сучасні новини (особливо телевізійні) швидше провокаційні та деморалізуючі технології. Варто переглянути будь-які новини і вже не хочеться ні любити Україну з її народом, ні жити на цій землі і доглядати за нею. Україна розколота, ведуться громадянські ідеологічні війни, більшість українців вбивці та маніяки, люди бідують а політики забирають у них останню крихту хліба тощо.

І який після цього імідж? Країни незалежної та її нації?  Як можна плекати любов до того, що на найнижчому рівні «об’єктивного» інформування видається за гівно? Та ніяк! Від цього і маємо українофобство та розбрат.

 

Я розумію, що не без поганих подій, але… Тут краще подивитися на малюнок і все стане зрозуміло.


Народу потрібна ідея! Народу потрібна гординя! Потрібні досягнення і звершення! Потрібно те, що додає «духу» і заставляє творити, будувати і викликає бажання перемагати.

 

 

І тут, мабуть, постає питання не так національне (Україна - для українців), як питання народне (Україна - країна успішних людей).

 

Про політичну тяганину і ажіотаж навколо неї я не говорю. Це окреме питання на яке не вистачить навіть всього життя.

 

Будьмо!

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.