Умовний нахил: Юля контракт не підписала. І-і-і-і…

06 лютого 2013, 16:59
Власник сторінки
0
251
Умовний нахил: Юля контракт не підписала. І-і-і-і…

Скільки загинуло людей від переохолодження того року у Москві, Горькому, Тольятті і до цього часу не повідомлялося. Але ж то було за часів СРСР. У наш час сховати вказане не вдалося б.

Всесвітньо відомий український філософ, який підписується чомусь ось так: «Вячеслав Пиховшек, политический аналитик», як виявилось, непогано знає про умовний нахил дієслова і талановито вміє його використовувати виключно для однієї мети: вилити чергову порцію бруду на Юлю. Це про матеріал нижче:

«Газпром меняет отношение Запада к приговору Тимошенко по газу

С учетом того, что по газовому контракту, который подписала Тимошенко, Украине выставили счет на 7 миллиардов долларов, «Батьківщина», могла бы взять на себя задачу поиска 56 миллиардов гривен».

Далі по тексту вказаного опусу у критиці заяви відомого всім Власенка знайшовся і геніально застосований Піховшеком умовний нахил (если б, да кабы, в роте выросли грибы):

«Где «упущено» только один ответ на вопрос, а что произойдет после этого в нашей замерзающей стране? И, не исключено, замерзающей Европе?».

Де ж Ваші думки із подовження умовного нахилу, не шановний пане! Що ж там сталося б у Європі та й у нас, замерзаючих? Цікаво було б почитати про ті жахіття та страхіття (як очікувалось із попереднього), які не сталися тому, що ніхто не послухав Власенка.

Ви кажете, що «на рационализм, понимание фанатов Тимошенко я все равно не рассчитываю». Я не фанат Тимошенко. Тільки я пам’ятаю про померлого від переохолодження родича у Москві у 1978-му чи на початку 1979-го року. Ні-ні! Офіційно він помер від серцевої недостатності. Це ми неофіційно довідалися про реальну причину його смерті у лікарні. Хто зверне увагу на смерть вісімдесятирічного дідуся від переохолодження? Сталося вказане коли зупинилися ТЕЦи і половина Москви замерзала. Десятки тисяч тон батарей опалення лежали вздовж домів. Скільки загинуло людей від переохолодження того року у Москві, Горькому, Тольятті і до цього часу не повідомлялося. Але ж то було за часів СРСР. У наш час сховати вказане не вдалося б.

«Андрей Сахаров. Воспоминания

1978 год. Отъезд Алеши. Суды над Орловым, Гинзбургом, Щаранским. Отдых в Сухуми. Негласный обыск. : дни еще холодней. Небывалые холода зимы 1978/79 года причинили множество бед в Москве и еще больше - в других местах».

«Мне кажется, что после предъявления «Газпромом» счета на 7 миллиардов долларов за ненужный Украине газ, на Западе поубавится тех, кто до сих пор сомневается в этих суровых строках судебного приговора Тимошенко: «в январе 2009 года ТИМОШЕНКО Ю.В., будучи должностным лицом, вопреки требованиям ст. 19 Конституции Украины, использовала предоставленные ей власть и служебные полномочия в преступных целях и, действуя умышленно, совершила действия, которые явно выходили за пределы предоставленных ей прав и полномочий, повлекшее тяжкие последствия».

Или вы считаете, что 7 миллиардов долларов – это легкие последствия?

А еще в приговоре сказано: «ТИМОШЕНКО Ю.В… осознавала, что указанные ею в директивах условия при подписании указанных контрактов являются экономически невыгодными и неприемлемыми для Украины и приведут к причинению ущерба государству». И обществу – тоже, добавил бы я, если бы Тимошенко были предъявлены обвинения не только от имени государства».

А якби реагувало суспільство на таку «шкоду» Тимошенко, коли б 20 березня 2009-го агентство Ройтерс повідомило: «В Україні внаслідок переохолодження тільки офіційно зафіксовано 132 тисячі померлих»? А Європа і про свої смерті через переохолодження повідомила. Не просто переохолодження, а переохолодження, яке має причинно-наслідковий зв’язок із «вонючим газом» (як висловився Ющенко, котрий тоді, коли під загрозою було життя мільйонів, катався на лижах).

Цікавий логічний висновок робить один із коментаторів Піховшека. У філософа (Профессия: политический аналитик, О себе: выпускник философского факультета Киевского госуниверситета), на жаль, із логікою погано.

«TOR SUN  трудно комментировать глупости, умного человека.... или просто манипуляции искусного человека... отрабатывающего свои гроши .... работающего на клан уголовников... избирательный фактаж... россказни - кто меня не понял и не поддержал тот дурак и неконструктивен... но все же...

если сделка была подписана Тимошенко за списание долгов - то откуда долг который требует минобороны? его ж списали? это не может быть доказательством в суде - мотивом заключения сделки, долг не списан... нет такого документа в деле "Деректива КМУ", есть "Деректива примьер министра КМУ", которая служит доказательством в деле как подделка "Дерективы КМУ" , да и то только копия, а как мне известно копия не является доказательством.... это все что привело следствие... для разумного человека это бред ... а все остальные сужение лишь суждения

ВЫГОДНЫЙ ЛИ КОНТРАКТ? очевидно что нет... но не видя контекста событий или не учитывая их - все звучит как пустозвонство... зато отмечу очень выгодный контракт власти, которую так любит автор... вышки Бойко.. .тысячи тендеров проведенный правительством... сделки с лыжниками...

так что если вы такой умный автор, который печется о нас простых украинцах, то хватит о Тимошенко, она уже в тюрьме... говорите про сегодня, про то как СЕГОДНЯ разворовывают Укаину... или тут вы слепы? и не "обизнани"? ПРО ЭТО Я ГОТОВ ВАС СЛУШАТЬ.... право, не верю - что все хорошо у нас в стране, после посадки Тимошенко, и гопник Янукович стал добрым дядей...

в противном случае Ваша умная голова издает зловоние через продажный рот...».

Примітка:

Нахил в лінгвістиці - граматична категорія дієслова.

В українській (і руській) мові розрізняють три способи дієслів: дійсний, умовний і наказовий.

Дійсний спосіб означає реальну дію, тобто таку, яка відбулася чи відбувалася, відбувається чи відбудеться.

Умовний спосіб означає дію бажану або можливу за певних умов: Хотіла б я піснею стати у свою хвилину ясну.

Дієслова умовного способу утворюються від дієслів минулого часу за допомогою частки б і би.

Дієслова умовного способу не мають часу і особи, а змінюються за родами і числами.

P.S. Викладаючи цей матеріал, автор сподівається отримати від своїх читачів якусь більш конкретну інформацію щодо запису Андрія Дмитровича Сахарова: «… причинили множество бед в Москве и еще больше - в других местах». Влада тоді замовчувала замороження тисяч будинків у декількох містах на досить тривалий час. Із-за «бугра», буцімто, щось повідомлялось. Але певен, що у секретних доповідних записках вищому керівництву щодо цього була справжня статистика щодо наслідків для населення замороження.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.