Хєльоув з Камчатки.. Шось таке спів.. спів.. ментальне. :) Торкнуло.. :)

12 лютого 2013, 14:47
Власник сторінки
Цар, ватажок народів
0
281

Би пожити без інету, телефону, радійо.. Без газет і зомбоящега і так вже живу..

Перепост =
Радужный интернет в медвежьем углу.
shpilenok
_DSC437т9
Часто, навіть дуже часто я згадую одну і ту ж історію. На Камчатці, в Південно-Камчатському заказнику на мисі Трав'яний з гвинтокрила висипала група японських студентів, які прилетіли подивитися, як ведмеді ловлять лососів. Одна дівчинка витягла з кишені стільниковий телефон і виявила, що тут немає ніякої стільникового зв'язку. Вона показала це іншим ... і почалося! Студенти обіймалися і стрибали від щастя: виявляється, на планеті залишилися місця, де немає стільникового зв'язку і їм пощастило тут опинитися ... Це потрясло молодих японців не менше, ніж    ведмедінеподалік ...

По-японськи, виходить, що я дуже щаслива людина. Так і є. З часів закінчення навчання в інституті ніколи не жив у місті більше тижня. Більшу частину життя я прожив у місцях, де єдиним зв'язком були тріскучі радіостанції «Льон», «Ангара» і їм подібні.

У квартирах жителів міст і селищ швидкий інтернет став так само звичайний, як водопровід, каналізація, опалення. Інтернет здатний замінити всі способи зв'язку і став доступний майже повсюдно. І якщо ти живеш в місті, у тебе є в квартирі якесь дротове підключення до інтернету, якщо виходиш на вулицю - є мобільний інтернет, у багатьох місцях часто безкоштовний wi-fi. І за все це ти заплатиш кілька сот рублів на місяць.

Але я живу в інших умовах. Хоча найближча вежа стільникового зв'язку знаходиться в 10 км від мого покинутого села в Брянськом лісі, мобільний телефон на землі не працює, доводиться забиратися куди-небудь вище. (Хто спілкується зі мною по телефону, той знає, що він лежить у мене на горищі, тому вхідні дзвінки я майже завжди пропускаю :)) Інтернет тутешнього стільникового зв'язку зовсім ніякий.

Ви запитаєте, як же я майже щодня розміщую пости в Живому журналі й спілкуюся із зовнішнім світом? За двостороннім супутниковим інтернетом.

Двосторонній супутниковий інтернет працює стабільно і швидко. Недолік один - вартість трафіку. Чим більше я пишу для Живого журналу, чим більше доводиться платити. Чим більшого розміру знімок я розміщую, тим більше рахунок. Відповідаєш на коментарі читачів - знову трафік. У підсумку витрати на інтернет стали найбільшою статтею нашого сімейного бюджету - кілька десятків тисяч рублів на місяць. Тепер розумієте, чому я уникаю розміщувати в журналі відеоролики, та й будь-які великі файли.

За всі три роки існування мого журналу я жодного разу не розмістив платної реклами, хоча коли потрапив у першу десятку рейтингу ЖЖ, пропозиції про рекламу стали майже щоденними. Але щоб мати фінансову можливість продовжувати цей журнал, я для себе вже було прийняв рішення час від часу розміщувати рекламу, щоб покривати витрати на інтернет.

Але поки цього не буде потрібно. У мене з'явився спонсор інтернет-трафіку: компанія РАДУГА-ІНТЕРНЕТ, федеральний оператор супутникового зв'язку. Днями співробітники компанії привезли в Чухрай і встановили обладнання (супутникову антену-тарілку і супутниковий модем). Всі прекрасно працює з перш небаченою для мене швидкістю! Нарешті я зможу зробити в блозі давно задуманий розділ, в якому буду викладати фотографії потрібного розміру для заставок на великих моніторах. І більше спілкуватися з вами! Спасибі, РАДУГА-ІНТЕРНЕТ!

===========
Он воно як! :)


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.