«Кадастровість» УНІАНу

19 лютого 2013, 19:13
Власник сторінки
0
156
«Кадастровість» УНІАНу

Так то ж у ядерній фізиці частка може бути більша за ціле.

Відразу заявлю - категорично проти бойкоту УНІАНу. Це єдине інформаційне агентство, яке поєднує цікаві аналітичні і експертні статті із прекрасним гумором та сарказмом своїх талановитих журналістів.

За правдивість УНІАН треба боротися іншими шляхами. Одним із них міг бути всенародний викуп агентства із перетворенням його на Громадянське УНІАН.

Бо перетворення такого популярного інформаційного ресурсу у джерело маніпулювання свідомістю неприпустиме. Приклад такого маніпулювання зустрів сьогодні.

Тільки вчора читачі паперової версії щотижневика «Дзеркало тижня» мали змогу ознайомитись із 2 розгромними статтями щодо якості Національної кадастрової системи, на яку витрачено майже 200 млн. євро європейського кредиту.

А вже сьогодні винних у недоліках кадастру УНІАН не прямо, а опосередковано «відмиває».

Повідомляється майже достовірна інформація про високу якість Національної кадастрової системи, котра, буцімто, підтверджена незалежною експертизою.

І тільки із тексту дізнаєшся, що якоюсь компанією, котру хтось і колись обрав незалежним експертом (нічого не маю проти професіоналізму її фахівців та якості експертизи), «здійснено контроль якості програмного забезпечення Національної кадастрової системи».

Відчули різницю?

Тобто, якість дійсно висока. Тільки вона стосується… частини Національної кадастрової системи.

Звичайно, бувають у житті парадокси, котрі звичайним розумом не сприймаються. Як та ж неевклідова геометрія. Або дефект мас у ядерній фізиці. Це його котрийсь із нобелівських лауреатів по фізиці прокоментував таким чином: «За рахунок дефекту мас протон ґудзика Вашого піджака може мати масу більшу за масу Всесвіту, який нас оточує».

Так то ж у ядерній фізиці! Тобто, частка може бути більша за ціле.

Але вказане не стосується якості Національної кадастрової системи!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.