Заява Комітету Визволення Політв’язнів з приводу переслідування Дмитра Реви

03 березня 2013, 10:09
Власник сторінки
Цар, ватажок народів
0
184

Понад дев’ять місяців, з 31 травня 2012 року утримують за ґратами в Дніпропетровському СІЗО № 3 політолога Дмитра Реву, якого звинувачують у сприянні терактам. (Перепост)

3 березня 2013, 08:37 Пише:

Заява Комітету Визволення Політв’язнів з приводу переслідування Дмитра Реви

Понад дев’ять місяців, з 31 травня 2012 року утримують за ґратами в Дніпропетровському СІЗО № 3 політолога Дмитра Реву, якого звинувачують у сприянні терактам. В основу обвинувачення Дмитра ліг лише один дзвінок до знайомого, також обвинувачуваного у тероризмі. Цинізм ситуації полягає у тому, що навіть цей дзвінок, як довели адвокати Реви, здійснив міліціонер, який цей факт давно визнав. Отже, проти Дмитра Реви не існує жодного доказу. Жодна експертиза, жоден свідок або підозрюваний по справі не свідчить нічого, щодо провини Дмитра. Не зважаючи на це, людину продовжують утримувати в СІЗО, певно, з метою в будь-який спосіб домогтися від нього зізнання у злочині, якого він не чинив.

Сьогодні кожен громадянин є абсолютно беззахисним проти міліцейського і суддівського свавілля. Кожен з нас щоденно перебуває під небезпекою в один день позбутись свободи та майна внаслідок безвідповідальності, корумпованості та безкарності так званих «правоохоронців».

Ми висловлюємо цілковиту підтримку Дмитрові, який мужньо й принципово відстоює свою правоту, не бажаючи йти на конфлікт з власною совістю, власною гідністю і приставати на пропозиції слідства щодо зведення на себе наклепу в обмін на пом’якшення покарання.

Слова Дмитра Реви, сказані слідчому «Краще я невинуватим сяду, аніж винуватим вийду» мають надихати на спротив усіх хто потерпає від сьогоднішньої репресивної машини.
Комітет Визволення політв’язнів обурений з приводу чергового незаконного ув’язнення.
Ми вимагаємо негайно звільнити Дмитра Реву та покарати усіх, хто причетний до фальшування справи проти нього.

Комітет Визволення політв’язнів закликає всіх небайдужих до справи відновлення справедливості прийти 6 березня 2013 року до Адміністрації Президента (вул. Банкова) об 11.00 на акцію громадського протесту проти переслідування Дмитра Реви.

Свободу Реві!
Прес-служба КВП
==============
Взято тут = http://bilozerska.livejournal.com/704928.html

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.