Українські інтернет баталії або як формується суспільна думка в інтернеті

03 березня 2013, 23:55
Власник сторінки
журналист
0
310
Українські інтернет баталії або як формується суспільна думка в інтернеті

Добре що часи вирішення будь-яких конфліктів силою минули. Та з приходом до наших домівок та кишень найвеличнішого, на сьогодні, винаходу, інтернету змінилися і пріоритети суспільства.

З одного боку це не може не радувати, тільки тим, що люди принаймні стали більше читати. От якби читали вони щось путнє. Та й потік інформації в інтернеті не менший. З такими можливостями можна на весь світ заявити про себе, не виходячи з оселі. А от в руках умільця цей могутній інструмент перетворюється в зброю широкого спектру дії.

Пам’ятаєте скандинавські казки. Там були такі причудливі герої – тролі. Так от на теренах сучасності з’явилася однойменна професія. А от що вони роблять це вже цікавіше.

Насправді робота так собі. Сидиш цілий день в інтернеті, відслідковуєш новини, коментуєш їх. Тільки от колосальний вплив цих тролів на суспільну думку, я навіть не уявляв.

Повертаючись до політики. Я зараз не хочу проводити аналіз роботи нашого уряду(було б що аналізувати), ми самі всі бачимо їх роботу та «покращення». От якраз для того, щоб де факто хоч якось розмити ці тролі і використовуються. Вони направляють суспільну думку в те чи інше русло інформації, таким чином, формуючи правильну «правду». Краще приведу приклад щоб пояснити все без «води».

Микола Янович запостив на своїй сторінці в фейсбуці інформацію про нову програму підвищень пенсій, зарплат чи пониження цін, не важливо, тут вибирайте що душа забагає. Ми з вами не будемо акцентувати увагу на тому, що інформація взята з урядового порталу і заголовок такий самий, просто де потрібно розставили займенники. Я, щиро, так як і ви вірю, що наш прем’єр, а не його прес-служба, сидить на тому акаунті. Бо якщо він зміг в такі рекордні строки настільки майстерно опанувати українську, то соц. мережі для урядовця це дитячі розваги. 

Повертаючись до теми, і от в коментарях до того запису, які, до речі, можуть робити абсолютно всі користувачі сайту ми бачимо 5-8 коментарів зі словами вдячності пану Азарову, за таку сумлінну роботу. Іноді навіть серйозні аналітичні коментарі проглядаються, які наче б то критичні, але виправдовують наш уряд, мовляв, помаранчеві країну довели, а ви бідолахи на вертольоті вимушені літати і з усіх сил намагаєтесь допомогти людям, зрозуміло що немає грошей та нічого ми з вами. Але де розташована чорна діра для державних коштів, я напишу якось пізніше, зараз не про це. Тут мене зацікавила більш цікавіша ситуація. На минулому тижні на всіх записах Миколи Яновича з’явився от такий коментар: «Ораньжевое крыло политиков, это просто партия троллей, которая только свистеть и кривляться и может, ничего более, и журналисты продажные только и подсвистывают им.». 

Та ніхто нічого і  не говорив би, якби коментар не був  скопійований на всі записи прем’єра. Хоч би якусь ініціативу проявили, це ж взагалі моветон, шановні. Я тут декілька фото коментарів покажу, щоб ви зрозуміли, що тролі працюють чисто на імідж замовника. Більш того, скажу вам так, що на здорового українця це не впливає, бо ми бачимо що робиться. А от колеги з інших країн, які відслідковують соц. мережі бачать нормальну ситуацію і бачать лише розбіжності думок громадян, які були, є і будуть завжди і будь де. Тож саме тому і всі думають, що ми нормальна здорова країна, яка дійсно стрімко розвивається. Ніхто із світової громади навіть не здогадується, в яких злиднях зараз перебувають наші соціально не захищенні громадяни, бізнесмени, працівники, військові інші державні та комерційні службовці, коротше кажучи всі українці.

Вирішив я також покоментувати, та задати нашому голові Кабміну декілька конструктивних питань, без гострих тем і різких слів. Але нажаль урядовець, скоріш за все, не вподобав мене, вирішив видалити мої коментарі, така можливість є у власника сторінки. Але я не зупиняюсь і продовжую питати чи висловлювати свою думку, як громадянина України. Довше години вони ще ні разу не протримались. 

 

От тут можна перевірити наявність мого коментаря : http://www.facebook.com/Nikolay.Azarov/posts/542758559090803

Так де  правда? Якщо  журналісти не можуть її донести до народу, тепер навіть через інтернет не знайти ту саму правду-матку. Лишається або чекати, або тікати. Не знаю як ви, але я з радістю спостерігаю цей театр абсурду що відбувається зараз при владі і ставлю ставки чи знають наші керманичі межу. Поки що бачу що кордонів не існує.

До слова, такі тролінг-служби працюють майже на кожну велику компанію чи політичну силу. Вони можуть не тільки піарити ,але й спростовувати інформацію, дезінформувати аби відвести від теми. А на деяких сайтах можна навіть зустріти цілі баталії тих самих тролей. І як мені стало відомо, за допомогою простої програми, що змінює проксі-сервер коментарі можна надсилати з ip-адреси Ефіопії, попиваючи чай в столичному кафе.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.