На Волині військові визволили з снігової пастки 10 сіл!

18 березня 2013, 12:56
Власник сторінки
0
245
На Волині військові визволили з снігової пастки 10 сіл!

Екіпажі важкої інженерної техніки 51 окремої механізованої бригади з міста Володимира-Волинського допомагають долати наслідки снігового шторму у Волинській області!

У боротьбі із наслідками снігового шторму, який прокотився західними областями України, мешканцям Волинської області допомагають військовослужбовці 51-ї окремої механізованої бригади 13 армійського корпусу.
Екіпажі БАТ-2 на чолі з начальником інженерної служби 51-ї омбр майором Олегом Побережнюком та МАЗ-537, яким керував командир ремонтно-відновлювального батальйону підполковник Олег Головач здійснювали розчищення автодороги Володимир-Волинський - Нововолинськ. Зокрема, військовослужбовці активно працювали над розблокуванням автомобільного затору біля населеного пункту Суходоли, що неподалік Нововолинська. Там військові, використовуючи важку інженерну техніку, звільнили зі снігового полону біля сотні автомобілів із понад двомастами пасажирами, що стали заручниками стихії. Загалом екіпажами було розчищено понад 17 кілометрів автодороги. Із затору військовослужбовці відбуксирували автобус ЛАЗ з 40 пасажирами, серед яких були діти та жінки. Згодом, пасажири автобусу отримали тимчасовий прилисток на території військової частини.
Офіцери та солдати бригади не припиняли рятувальної діяльності й упродовж вихідних. Відтак, екіпаж артилерійського тягача БАТ-2 на чолі з командиром групи інженерного забезпечення бригади майором Олегом Побережнюком та механіком-водієм солдатом військової служби за контрактом Вадимом Веремчуком щойно встигли повернутися до розташування бригади після розчищення доріг Володимир-Волинського району та надання допомоги по евакуації машин, що опинилися в сніговій пастці, як до командування частини з проханням про допомогу звернулося керівництво Іваничівського району області. Ситуація була дійсно критичною: більше десятка населених пунктів цього району були повністю відрізані від сполучення зі світом. Перемети на дорогах  сягали більше одного метра висоти. Жоден цивільний транспорт не міг пробитися у ці села. Допомогти місцевим мешканцям могла тільки важка військова техніка. Командир бригади полковник Володимир Яцків негайно зреагував на ситуацію, що склалася. Екіпаж майора Олега Побережнюка, після нетривалого перепочинку, знову відправився у бій зі стихією. Пробиваючи великі замети, кілометр за кілометром, село за селом, екіпаж упродовж доби визволяв людей з снігової облоги.
Результат мужніх дій військовослужбовців вражає: ними було розчищено понад 115 кілометрів доріг. Відновлено автомобільне сполучення із селами Бужанка, Самоволя, Жашковичі, Клопочин, Топилище, Мишів, Древині, Соснина, Менчичі, Грибовиця. У кожному селі, де працював екіпаж 51-ї омбр, військовослужбовців зі словами вдячності зустрічали місцеві жителі. А голова Іваничівської Районної державної адміністрації  Лідія Томашевська  зустрілася з героями, щоб особисто подякувати військовим за оперативне реагування на кризову ситуацію. 
– Розгул стихії був настільки масштабний, що без вчасної допомоги військових ми самостійно не змогли б упоратись. Все населення району щиро дякує командуванню Володимир-Волинської бригади та екіпажу БАТа, що не залишили людей сам на сам з бідою,– розповіла голова Іваничівської Районної державної адміністрації  Лідія Томашевська.
Лише у неділю військовослужбовці та доручена ним важка військова техніка повернулися до розташування військової частини.
– Наші військовослужбовці – справжні герої, – говорить заступник командира військової частини з виховної роботи підполковник Іван Підопригора. – Вони не лише ефективно використали потужну техніку у майже бойових умовах. Але й довели, що народ завжди може розраховувати на допомогу своєї армії.

підполковник
Володимир Скоростецький
Регіональний меді-центр МО України (м. Львів)
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: герої,Волинь,сніг,надзвичайна ситуація,51 окрема механізована бригада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.