Солдати-відмінники отримуватимуть мегапремію!

21 березня 2013, 09:56
Власник сторінки
0
195
Солдати-відмінники отримуватимуть мегапремію!

Командувач Західного ОК відзначив, що кількість контрактників поступово збільшується, але на призовну комісію рекрутам все одно потрібно з'являтись!

21 березня в управлінні Західного оперативного командування відбудулися інструктивно-методичні збори обласних військових комісарів та  голів обласних призовних комісій 9 областей західного регіону України з питань комплектування Збройних Сил України особовим складом.
Мета заходу – визначити завдання військовим комісаріатам з відбору громадян на військову службу за контрактом у 2013 році та організованого  і якісного проведення призову громадян України на строкову військову службу. А також, провести координацію по вищевказаних питаннях із органами державної влади у областях відповідальності Західного ОК.
Загалом, у заняттях взяли участь близько 50 осіб під керівництвом тимчасово виконуючого обов’язки  командувача Західного оперативного командування генерал-майора Віктора Ганущака. Перед присутніми з питань стану лікувально-оздоровчої роботи серед допризовної і призовної молоді виступив представник  Військово-лікарської комісії Західного регіону.
– Процес призову громадян на стокову військову службу упродовж призовних кампаній «Весна» та «Осінь» 2013 року не матиме якихось екстраординарних особливостей, – повідомив тимчасово виконуючий обов’язки  командувача Західного оперативного командування генерал-майор Віктор Ганущак.– Ми будемо продовжувати роботу над реалізацією програми переходу українського війська на військову службу за контрактом. Вже зараз помітно позитивні тенденції у цьому напрямку. Поступово, кількість солдатів строковиків зменшуватиметься. А контрактників – побільшає.. Загальну статистику ми матимемо наприкінці року. До слова, вже зараз конкурс на посаду контрактника у Львівській області складає в середньому 3 особи на місце Відзначу, що вже зараз пожвавився набір громадян України на військову службу за контрактом у підрозділи ВДВ, армійські частини спецпризначення та Військово-морських сили. Не останню роль у цьому відіграло суттєве збільшення розміру грошового утримання. З квітня поточного року поступово збільшуватимуть грошове забезпечення тим військовослужбовцям, яким його не підвищено у попередні періоди. Відтак, воно збільшиться поетапно – з першого квітня 2013 року і до першого липня наступного, 2014 року. Тобто за рік і 4 місяці відбудеться подвійне збільшення грошового забезпечення усьому особовому складу ЗС України. Також потрібно відзначити, що Міністр оборони дав вказівку підготувати проект розпорядження щодо матеріального заохочення відмінників бойової підготовки. Це буде стосуватися усіх видів Збройних Сил України. Тож, чим краще солдат чи офіцер показує себе у службовій практиці – тим більше він отримуватиме.
Під час зборів мав слово прокурор Західного регіону з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері старший радник юстиції 3-го класу Павло Богуцький. Він відзначив, що, у період проведення призовних кампаній органи юстиції посилили процес нагляду за дотриманням законності у військових комісаріатах. Зокрема, в усіх військових комісаріатах в зоні відповідальності було проведено низку прокурорських перевірок. Зі слів військового прокурора, загалом, грубих порушень чинного законодавства з боку військових не має. Він наголосив, що багато залежить від тих осіб, які мають іти до війська та їхніх батьків.
– Не потрібно шукати шляхів порушення закону, – зауважив прокурор Західного регіону з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері старший радник юстиції 3-го класу Павло Богуцький. – Юнакам потрібно вчасно з’являтися на призовні комісії, проходити медичні огляди, заявляти про свої бажання щодо служби, або відсутність таких. Закон про військовий обов’язок та військову службу – один для всіх.
Упродовж занять звітували про власну діяльність упродовж 2012-2013 років військові комісари Львівської, Волинської, Рівненської, Чернівецької, Хмельницької, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської, Вінницької областей.
Підсумком проведення занять стала постановка завдань військовим комісаріатам щодо виконання планового завдання з відбору громадян на військову службу за контрактом та якісного проведення призову громадян України на строкову військову службу упродовж 2013 року.

підполковник
Володимир Скоростецький,
Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: 2013,збори,військова служба за контрактом,призов,генерал-майор Віктор Ганущак,військовий прокурор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.