МНСники побили волонтерів на Житомирській трасі! (ФОТО)

25 березня 2013, 08:38
Власник сторінки
Creator
0
517
МНСники побили волонтерів на Житомирській трасі! (ФОТО)

Працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій побили волонтерів, які допомагають машинам звільнитись зі снігу

За словами рятівників-волонтерів, МНСники вимагають по 100 гривень за кожну звільнену машину. Натомість волонтери роблять це безкоштовно. 


на фото: викладена переписка волонтерів підлітків "Не поверишь, мы 5 пацанов которым до 20 лет, подрались с МЧСниками, подьехал Урал, вышло 6 мужичков, начали нам что то паять, орать на нас, говорить какие мы пидоры, суки и т.д, что мол мешаем работать, увидел майора, схватил за куртку, за бары, говорю "что ж вы такие супер пупер пиз#атые спасатели пох#исты, так пи#дато работаете, что в киеве, создаются группы, которые с#ка вашу работу выполняют, у#бки вы тупорылые, с#ка, ты только что вытащил фуру, за что взял 100 гривен, причем именно взял и сказал таксу, а нет, так стойте" На что МЧСники вызвали ментов, на нас был выписан протокол, хотели забрать в отдел, на что я сказал что я сам приду после того как помогу всем людям."

Як йдеться у повідомленні, після інциденту, працівники МНС викликали міліцію. Внаслідок чого на волонтерів було складено протоколи, також їх хотіли забрати у міліцейський відділок. Проте активісти запевнили, що вони самі прийдуть до відділку, як тільки закінчать свої роботи.

Вчора цим же волонтерам-рятувальникам вдалося порятувати вагітну жінку з 26км засніженої траси, та доставити її до Києва, де біля ст.метро "Академмістечко" на них очікувала Швидка Допомога. Жінка народила хлопчика: Вага: 2793, Зріст: 51 см ! ))



У п’ятницю, 22 березня у Києві розпочались снігопади, рух на більшості доріг столиці заблокований. Особливі проблеми із житомирською трасою. Машини вже третю добу не можуть виїхати із сніговою пастки.

Щоб подолати наслідки стихії на вулиці Києва вийшли прості люди, які стали допомагати постраждалим всім, чим могли (приносили чай, брали заряджали мобільні у людей, котрі стояли у пробках весь день, відкопували та штовхали машини).

Було створено групу координування дій волонтерів «Рятуй Київ без Попова». Таким чином, ще з суботи на неділю працювала нічна група волонтерів, котрі допомагали швидким та простим водіям вибратись з пастки, де це було можливо.

За ніч було скликано групи волонтерів, котрі з самого ранку взялися за роботу в усіх районах Києва. Розгорнулася масштабна компанія по відкопуванню під’їздів до лікарень, поліклінік, травмпунктів, дитсадків та машин.

Станом на 24 березня волонтери розкопали багато лікарень, дитячих садків та пологових будинків у всіх районах Києва. Від волонтерів з різних районів приходять такі собі міні-звіти: «Солом’янський район: Розчищена Дитяча невідкладна допомога Солом’янського р-н по вул. Соціалістична, 12».

Групи волонтерів збільшуються, оскільки до них приєднуються нові люди.

Але не дивлячись на злагоджену працю та талановиту координацію досі існує реальна проблема з Житомирською трасою. Уже другий день вона заморожена. Ось такі повідомлення приходять волонтерам: «Житомирська траса, 40 км, автобус з дітьми. Стоїть другу добу».

Активісти закликають всіх небайдужих, які живуть неподалік виходити до людей й питати, що їм треба й допомагати по можливості...















Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.