МАРАЗМ КРЄПЧАЛ!

27 березня 2013, 13:25
Власник сторінки
0
256
МАРАЗМ КРЄПЧАЛ!

Успішне проведення реформ залежить від принциповості Внутрішніх військ МВС, заявив Віктор Янукович під час урочистих заходів на честь святкування 21-ї річниці ВВ. Це "відкриття" гідне премії Нобеля!


      Вчора наш верховний «харант» порушення Конституції, «порадував» палких шанувальників свого ораторського таланту черговим перлом. Під час урочистих заходів на честь святкування 21-ї річниці внутрішніх військ він заявив наступне: "Від вашої принциповості в захисті законності, прав і свобод громадян в значній мірі залежить успішність реалізації курсу реформ, які ми зараз впроваджуємо".Також Янукович поскаржився командному складу Внутрішніх військ на труднощі, які доводиться долати при здійсненні «реформ»: «Поки що реформи впроваджуються з великими труднощами, а в таких питаннях, як подолання корупції, у розвитку економічних свобод, часто стикаються з прямим опором з боку корумпованої бюрократії.» Ну і «на десерт» Віктор Фьодоровіч наголосив на необхідності модернізації ВВ з метою, УВАГА(!) приведення їх у відповідність «європейським критеріям захисту прав і свобод людини, демократичного розвитку суспільства» і пообіцяв посилення соціального захисту. 

         Послухав я нашого «цицерона» і якось відразу додалося оптимізму в оцінці найближчих українських перспектив, як уявив собі «картину маслом» - суне від метро «Арсенальна» по Грушевського колона бетеерів, зупиняється біля будівлі Кабміну і «принципові» вевешники починають долати опір «корумпованої бюрократії», а та панічно розбігається хто-куди. Або вистрибує з вантажівок поблизу офісу митниці, чи податкової рота «червонопогонників» і штурмує парадний вхід, лізе у вікна і дереться на дах, викорінюючи корупцію та утверджуючи економічні свободи. Як вам? А щоб Україна відповідала «європейським критеріям захисту прав і свобод людини», а суспільство демократично розвивалося, слід, виявляється модернізувати Внутрішні війська! Оснастити їх, наприклад, танками Т-80, вертольотами Мі-24, чи установками «Град».  Тепер "реформи" точно підуть веселіше, адже окрім прокуратури, податкової міліції та УБОЗу ними опікуватимуться ще й підрозділи Внутрішніх військ! Нарешті Україна підніметься з дна різноманітних міжнародних рейтингів, залишивши малопочесну компанію "молодих" африканських та середньоазійських "демократій", ближче до країн першої сотні, а міжнародні інвестори наввипередки кинуться закопувати гроші в українську економіку, адже відтепер їхні інвестиції будуть надійно захищені блок-постами ВВ!

         Напевно всі вже звикли до того, що даремно шукати крихти здорового глузду чи елементарної логіки в заявах ВФЯ, бо шансів їх там розгледіти, навіть під електронним мікроскопом, не більше, ніж надибати золотий злиток у вугільній копанці. Але остання заява за абсурдністю напевно перевершила усі попередні, бо ж цілком очевидно, що не Внутрішні війська викорінюють корупцію. Щоб її подолати, чи хоча б мінімізувати, потрібно насамперед, щоб сам Янукович перестав бути головним кришувальником і найбільшим уособленням корупції, а ГПУ, МВС та СБУ почали нарешті виконувати свої конституційні функції, замість того, щоб займатися політичними переслідуваннями, рекетом, та наркоторгівлею, щоб суди почали вершити правосуддя, а не нищити його.  І для того, щоб в країні існували економічні свободи і вільне підприємництво теж не потрібні Внутрішні війська, бо для цього достатньо, щоб «Сім’я», чиновники та ПРидворні олігархи перестали відбирати і ПРивласнювати те, що їм не належить, використовуючи так звані «ПРавоохоронні органи» в якості праски, паяльника, чи бейсбольної біти, а кошти з державного бюджету тягати, як з власної кишені. І «суспільство демократично розвиватиметься» без допомоги «модернізованих» Внутрішніх військ, якщо влада припинить нищити демократичні процедури, фальшуючи вибори, ламаючи через коліно парламент, не переслідуватиме громадських активістів, не заборонятиме мирні зібрання, відновить місцеве самоврядування.

         Можна лише здогадуватися, що надихнуло «дорогого Віктора Фьодоровіча» на цей спіч – чи то кількагодинне сидіння на золотому унітазі, чи це наслідок падіння головою об пеньок під час ранішньої пробіжки, а може просто вилізло назовні, мов шило з мішка, його підсвідоме, параноїдальний страх втратити владу (а з нею і «чесно награбовану» власність та свободу) і гарячкові спроби пошуку сили, на яку можна спертися? Адже шансів продовжити своє царювання без застосування механізму брутального фальшування виборів, переписування Конституції, чи маніпуляцій з "всенародним референдумом" (словом, без загрози наразитися на масований спротив) дедалі менше, зате з кожним днем  зростають шанси втратити владу, а разом з нею усе «чесно награбоване», а замість другого терміну отримати третю ходку. Привид Майдану ввижається в нічних кошмарах, кидає в холодний піт і спонукає до пошуків способу власного убезпечення. І в цьому контексті постає питання – «Хто врятує Межигірського "фараона", на кого можна спертися, якщо запахне смаженим?" На Збройні Сили навряд чи, особливо зважаючи, як демонстративно Віктор Фьодоровіч їх «опускав» впродовж усього терміну свого головнокомандування. ПРодажні, залякані судді та корумповані ПРокурори також навряд чи чимось зарадять в цій ситуації, навіть якщо Пшонка оголосить загальну мобілізацію всієї ПРокурорської раті на захист Януковича. Отож, залишається сподіватися на «принциповість» міліцейських спецпідрозділів із зоологічними назвами та на Внутрішні війська, яким Кучма вісім років тому так і не наважився дати команду розігнати Майдан, оскільки з головою таки дружив і остерігався ймовірних наслідків. Тож cхоже на те, що останній спіч Януковича це завуальований сигнал «SOS». Бо ж не скажеш прямим текстом: «Від вашої «ПРинциповості» залежить збереження моєї влади та статків «Сім’ї», а я подбаю про вашу модернізацію та соціальний захист», це вже буде занадто навіть для Януковича, тому доводиться «нести пургу» і знову «гнати порожняк» про «реформи», «подолання корупції», «розвиток економічних свобод», «європейські критерії» та «демократичний розвиток суспільства», словом, про все те, що Віктор Фьодоровіч так невтомно і послідовно нищив та множив на нуль впродовж усіх трьох років існування свого паханату.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.