Кінематограф Корейської Народно-Демократичної Республіки

30 березня 2013, 14:17
Власник сторінки
Цар, ватажок народів
0
336

Тут пишуть що помер якийсь там всесвітньо відомий Залопухін, чи як його там? На цьому тлі зацікавився мистецтвом КНДР. Вони наразі виголосили ядерну війну своїм південнокорейським братам. Круті хлопці


Чи можливо провести аналогії між цінностями мистецтв двох братніх народів, Підораші і Північної Кореї? Чи доречні такі аналогії? Чи співпадають соцреалізми цих військ світла нашої провінційної планети Земля? Савєцьке кіно я бачив, а чучхешське ще ні. Воно є на торентах, звідки - невідомо. Треба глянуть хоч єдним оком поки планета не загинула. А тим часом про методи =
===
   Викрадення режисера Сін Сан Ока
===
   Багато чого про методи роботи в політизованому кінематографі Північної Кореї говорить викрадення режисера Сін Сан Ока.

   Кім Чен Ір прагнув створити кіноіндустрію, яка дозволила б йому похитнути негативне ставлення світової аудиторії до Трудової партії КНДР.
Для втілення цих планів був обраний південнокорейський режисер Сін Сан Ок, якому відводилася роль талановитого пропагандиста.

   У 1978 році він був викрадений в Гонконзі.
Факт самостійного переходу в Північну Корею малоймовірний, оскільки Пхеньян пізніше визнавав факти захоплення, наприклад, громадян Японії в якості культурних радників. За інформацією газети «The Guardian»

Сін Сан Ок відразу після доставки в Пхеньян був поміщений на 4 роки в тюрму, «де він жив на дієті з трави, солі, рису і партійно-ідеологічної обробки».

У 1983 році він був звільнений і доставлений на прийом до Кім Чен Іра. Партійний лідер пояснив причину викрадення: «наявні кінематографісти КНДР роблять поверхневі роботи. У них немає ніяких нових ідей».

   За даними газети режисер погодився працювати і зняв сім фільмів, серед яких найвідоміший - «Пульгасарі» (불가사리, Pulgasari) про міфологічному чудовисько, що став на сторону наймитів, своєрідний «комуністичний варіант Годзілли».
Цей фільм був прийнятий Кім Чен Іром як творча перемога.

   Родині режисера був дозволений виїзд у Відень для переговорів про прокат фільму в Європі.
В австрійській столиці йому вдалося сховатися в посольстві США та отримати політичний притулок.

===
   А Залопухєна теж десь вкрали і привезли, чи він сам пройнявся духом Великої Руssкої культури? Отак, добровільно і поклав все своє життя на олтар світла і пропаганди?












Кіно давай!!


Вася, а шо ж ми там наробили в 1953 році?? А як вони ракетою уйнуть, вона ж може полетіть не туди??



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.