"Християнські цінності мають стати основою загальносуспільного діалогу"

30 березня 2013, 20:37
Власник сторінки
Председатель общественного совета при городском исполкоме и руководитель организации "За здоровый образ жизни"
0
275
 Християнські цінності мають стати основою загальносуспільного діалогу

"Протягом віків саме церква була опорою для людини...Я переконаний, що саме церква повинна і в цю важку для нашого народу хвилину випробувань взяти на себе рятівну місію"- Юрій Мірошниченко...

Християнські цінності мають величезний потенціал стати потужною об'єднавчою діалоговою платформою для представників різних конфесій в усіх куточках нашої країни, адже більше 90% українців вважають себе християнами. Я досить часто зустрічаюся з представниками християнських професійних спілок – християн-журналістів, християн-медиків, християн-підприємців. Більше того у громадському просторі успішно функціонує Альянс професіоналів-християн, який об'єднує віруючих фахівців різних професій для їх фахового, духовного та лідерського розвитку, а також для суспільного служіння через свою професію Богу та людям в церквах та суспільстві.

Під час моїх зустрічей з різними організаціями та профспілками визначаються спільні вектори діяльності та законотворчі ініціативи, направлені на закріплення християнських цінностей у суспільстві. На разі я є автором трьох важливих законопроектів, які мають безпосереднє відношення до даної теми – "Про внесення змін до деяких законів України (щодо повернення культових споруд релігійним громадам", "Про внесення змін до деяких законів України (щодо права релігійних організацій засновувати навчальні заклади) " та "Про відродження унікального Символу православ'я – церкви Богородиці (Десятинної) в місті Києві".

На мою думку, суспільний діалог християнського спрямування має починатися з єднання представників різних конфесій – православних, греко-католиків, католиків та протестантів, які проживають на території України. Часи радянського безбожжя далеко позаду. Ми на рубежі другого хрещення Русі, яке матиме місце в Україні. Саме тому громадські діячі, політики, релігійна громада повинні поширювати ідею об'єднання на основі християнства широкому загалу через просвітницьку діяльність.

Є країни, де суспільний дискурс ґрунтується на християнських принципах вже не перше століття. Мене вразив формат молитовних сніданків, які відбуваються у парламентах різних країн світу. Люди, які за родом своєї діяльності мають нести високі цінності у суспільство, просто збираються та говорять про Бога. Я особисто неодноразово представляв Україну на щорічному молитовному сніданку у президента США Барака Обами, що послужило духовним збагаченням для мене як парламентарія та людини. Більше того, у стінах Верховної Ради функціонує група-депутатів, які на щотижневій основі зустрічаються та спілкуються на тему Бога.

Протягом віків саме церква була опорою для людини від дня народження і до смерті. Я переконаний, що саме церква повинна і в цю важку для нашого народу хвилину випробувань взяти на себе рятівну місію.

Юрій Мірошниченко Народний депутат України, Представник Президента України у Верховній Раді.

http://u.to/bswmAw
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: церковь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.