Декілька думок під враженням останнього випуску Шустер Live,

30 березня 2013, 21:12
Власник сторінки
0
417
Декілька думок під враженням останнього випуску Шустер Live,

або безальтернативна перспектива, як системне суспільне явище…

Останній випуск Шустер Live по своїй сутті нічим не відрізнявся від всіх попередніх випусків за останні роки, проте, здається мав одну мету … Хоч якось підправити різко впавший рейтинг Олександра Попова, як кандидата на посаду міського голови Києва.

Все традиційно, випуск програми був побудований з двох частин і на перший погляд абсолютно з двох невзаємопов’язаних тем : «Національність депутата – Питання державної безпеки» та «Як сніг на голову – хто відповість за київський колапс ?»

Але, як ніколи,  вчора команда студії Шустер Live провела показовий майстер клас розведення вже не «котят», а швидше курей, прийом дозволив дещо спустити пар киянам та іншій частині аудиторії, яка представляє зріз всієї України, в основі цього прийому вдало використали правило «МММ» -  містечкове мислення і  маніпуляцію …

Що ж, мета програми досягнута !!!

Опозиція черговий раз лажанулась, традиційно продемонструвавши свою некомпетентність, відсутність стратегії та відчуття реальності…

Немає змісту обговорювати першу частину програми, оскільки це був технічний розігрів аудиторії, де головну партію процесу зіграв Анатолій Гриценко, рознісши вщент ініціативи ВО «Свобода» щодо запиту до Володимира Рибака, стосовно оприлюднення національності народних депутатів, яку на початку програми підтримувало 50 % аудиторії в студії, з допомогою технічних гравців регіоналів Інни Богословської та Вадима Колесніченка, аргументи Андрія Мохника не були почутими та сприйнятими як аудиторією так і іншими колегами від опозиції Миколою Катеренчуком та Іриною Геращенко, яка до слова висловила тільки один слушний коментар за всю програму. Кінець першої частини - результат, втрата 20% підтримки аудиторією ініціативи ВО «Свобода». Висновок: Ініціатива неактуальна та надумана, опозиції «-», як мінімум за незлагодженість дій у Верховній Раді .

Друга частина програми була не менш жвавою, але тут було «цікавіше», бо перед публічною інквізицією Попова запустили конвеєр виступів міських голів, цікава комбінація гри, яку депутати від опозиції програли мерам. Аргументи та рівень дискусії міських голів були переконливіші і на відміну від депутатів вони говорили про конкретні речі, проблеми, причини та наслідки, зрештою вони  пропонували реальні рішення. Ще один «-» опозиції !!!

Тема, в якій опозиція мала б відіграти домінуючу роль, призвела до початку капітуляції самих же «опозиційних» депутатів на старті можливої передвиборчої кампанії… Судіть самі, обставини, які відбулись минулого тижня вимагали більш рішучих та відповідальних дій, аніж просто декларативна вимога відставки голови КМДА та заклики прийти 2 – го квітня під Верховну Раду України з вимогою проведення виборів в м. Києві, хоча це питання надзвичайно актуальне і воно як ніколи на часі, бо мова йде насправді про принципові речі – це дотримання норм Конституції. Разом з тим, політичні сили, як Удар, Фронт Змін та інші мали б щонайменше ініціювати термінове скликання позачергової сесії в Київській міській раді, де б заслухали керівників КМДА та РДА м. Києва і тільки після цього робити висновки та приймати рішення, це виглядало б фахово. Проте …

Принципові аргументи: була недолуга підготовка м. Києва до снігового шторму, а точніше її взагалі не було, але відповідальність за таку підготовку слід покладати і на фракції представлених сил в міській раді, адже функцію контролю, яка їм належить по Конституції ще ніхто не відміняв.

 Наш гнів до дій керівництва КМДА в особі Олександра Попова є зрозумілим і справедливим, але що мене зараз бентежить, так це масове накручування киян, які за вимогою виборів бачать тільки принципово одне рішення "Попова - геть !!!", проте  жодної дискусії від опозиції щодо кандидатури міського голови та його команди, якісної та реальної програми розвитку столиці немає ні на локальному рівні ні на національному. Політичні сили перетворили передвиборчий процес у фарс, шоу та персональні торги і інтриги ... Ось насправді - це біда, бо за гнівом і емоціями ми перестаємо слухати і чути !!!

Невже постійні граблі так нікого нічому не вчать ?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.