ОЛЬГА БРИНЦЕВА -життя на гобелені

01 квітня 2013, 12:33
Власник сторінки
0
246
ОЛЬГА БРИНЦЕВА -життя на гобелені

Ольга Бринцева – відомий майстер роботи з текстилем, проте саме тут, на персональній виставці, поряд з гобеленами, художниця вирішила представити глядачам іншу грань своєї творчості - живописні твори.


3-14 квітня

ОЛЬГА БРИНЦЕВА

Гобелен- Батік-Живопис

Херсонська художниця Ольга Бринцева у своїх гобеленах поєднує традиційне ткацтво із новими авторськими техніками, класичні форми малюнка — із власними оригінальними знахідками композиційних рішень. Майстрині притаманні тонке чуття кольору, уміння працювати на ледь помітних тонких переходах, як в гобеленах «Весна», «Роздуми», «Напередодні довгої зими», «Над морем», «Купальниці». Велику роль для неї відіграє ритмічна організація гобелену, лінія, колір. Ії твори відрізняються майстерністю виконання і тонким художнім смаком. Традиції і спадкоємність не заважають художниці висловлювати свій світ образів та уявлень, своє розуміння часу і завдань.

Ольга Бринцева – відомий майстер роботи з текстилем, проте саме тут, на персональній виставці, поряд з гобеленами, художниця вирішила представити глядачам іншу грань своєї творчості - живописні твори. Адже, за словами Ольги, художник не може замикатися на одній техніці, завжди присутній пошук нового

Створити гобелен нелегко: спочатку з безлічі ескізів обирається найкращий (чи, власне, той, що якнайточніше передає задум митця).Потім він переноситься на картон (папір із композицією у натуральну величину), який підкладають під основу на верстата і…розпочинається сам процес ткання ( виконання в матеріалі), в результаті якого з являється чудова картина-килим, насичена енергетикою художника. Вона теж жива, вона дихає, пахне натуральними матеріалами: вовною, льоном, бавовною і ще чимось невловимо-приємним, теплим і затишним. Гобелени Ольги Бринцевої “Бірюза”, “Повний місяць”, “Архаїчне місто”, “Звуки лісу” є саме такими.

Сьогодні художниця веде активну виставкову діяльність. Глядача в її роботах притягують схильність до філософського осмислення життя, тендітність і беззахисність зображуваного світу, тривога за його долю, а також чарівність та свіжість першого враження. Також Ольга Бринцева плідно працює як педагог – з 1998 року вона викладає у Херсонському училищі культури.

 

http://biblio.lib.kherson.ua/slovyanska-zhinochnist.htm.

 

http://www.vgoru.org/modules.php?name=News&file=article&sid=9407

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mdL0o_KtJlE

http://www.artkavun.kherson.ua/ua-vitrom-hotila-b-ya-buti.htm

 

Відкриття виставки – 3 квітня о 1700

Дирекція виставок Національної спілки художників України

 

Безкоштовно

Артема 1-5 , виставкові зали з 12 до 19, крім вівторка

http://direkcija.com.ua/

 

https://www.facebook.com/CentralnijBudinokHudoznika

 

http://www.ex.ua/view/29178395

somsvetlana@gmail.com

 

Телефони для довідок:

виставкові зали - (044) 272-05-35,

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.