ОКСАНА ОДАЙНИК- Золота квітка династії митців

01 квітня 2013, 12:47
Власник сторінки
0
294
ОКСАНА ОДАЙНИК- Золота квітка династії митців

Символічно, що, крім малярства, Оксана спробувала себе в музичній імпровізації: записала сольний компакт-диск «Українська пісня» в аранжуванні київської рок-групи.

5-14 квітня

ОКСАНА ОДАЙНИК

Для заслуженого художника України Оксани Одайник творчість – природна й постійна форма існування, вона пише, поки в неї є емоції, й ними пройнятий її живопис.

Безпосередність, майже дитяче світосприйняття, над яким не владний час, – справжнє обдарування художниці. Яскраві, сповнені сонячного світла краєвиди, багатобарвні букети польових квітів або буяння лілей у саду – все сповнене закоханості, захоплення красою чудової природи України.

У творчості Оксани Одайник можна визначити кілька періодів, які говорять про те, що цікавило й захоплювало художницю в той чи інший час. 1980-ті роки можна назвати «традиційними пейзажними». Оксана багато працює й у жанрі натюрморту, що став одним із найулюбленіших у всій її творчості. У 1990-ті роки манера письма Оксани Одайник різко змінюється: це вже надзвичайно експресивні абстрактно-знакові полотна.


Головне, що об’єднує полотна, написані Одайник у різні періоди, – це постійні експерименти з формою та кольором. Після абстрактного періоду художниця знову повертається до своїх улюблених жанрів, до пейзажу, натюрморту та квіткових композицій. У них – відчуття первісної зрідненості з могутністю рідної землі, мальовнича згадка про чудову природу України, де народилась і живе Оксана.

Художниця знову в пошуках нових горизонтів… Авторові притаманне яскраве образне бачення. Емоційно насичені полотна Оксани Одайник сповнені внутрішньої сили й гармонії. Вона використовує техніку олійного пастозного живопису. Це надає її полотнам особливої почуттєвої сили.


Символічно, що, крім малярства, Оксана спробувала себе в музичній імпровізації: записала сольний компакт-диск «Українська пісня» в аранжуванні київської рок-групи.

Викладацьку і творчу діяльність Оксана Одайник плідно поєднує з громадською. Вона – член правління КОНСХУ. Доцент кафедри живопису та композиції НАОМА.

Відкриття виставки – 5 квітня о 1600

https://www.facebook.com/events/105010793028398/

http://www.viche.info/journal/2653/

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B4%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D0%BA,_%D0%9E%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B0_%D0%92%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0

http://www.oxana-odaynik.narod.ru/

http://www.day.kiev.ua/ru/article/kultura/makro-i-mini-miry-oksany-odaynik

http://2000.net.ua/weekend/chto-gde/kultura/63358

http://www.umoloda.kiev.ua/number/958/164/34833/

http://gazeta.zn.ua/CULTURE/poyuschaya_hudozhnitsa.html

http://www.youtube.com/watch?v=AUr1wz1vyko

Дирекція виставок Національної спілки художників України

 

Безкоштовно

Артема 1-5 , виставкові зали з 12 до 19, крім вівторка

http://direkcija.com.ua/

 

https://www.facebook.com/CentralnijBudinokHudoznika

 

Телефони для довідок:

виставкові зали - (044) 272-05-35,

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.