Врятуй Гостиний - приходь та запрошуй друзів на суд 03.04.13

02 квітня 2013, 01:23
Власник сторінки
новинар
0
208
Врятуй Гостиний - приходь та запрошуй друзів на суд 03.04.13

cреда 03.04.13 - акція протесту проти судового свавілля! 10:20 вул. Командарма Каменэва 8, корп.1

Наступне судове засідання 03.04.13 вперше о 10-30!!! 



На це засідання викликали 86-річну Валентину Шевченко (автор проекту реставрації Гостиного за первісним проектом Луїджі Руска) попри те, що сам суддя Амельохін запропонував на засіданні 01.03.13 зробити виїздне засідання на дому в Валентини Шевченко, але потім запам'ятував мабуть свою обіцянку і почав вимагати довідку про її стан здоров'я та документального підтвердження хвороб, які можуть бути причиною не прийти до Самих Амельохіна, Аблова, Федорчука. Довідку їм надали і все ж вони попри всі моральні принципи продовжують виконувати замовлення влади і затягують рішення по суті. 

Наступного засідання, яке було 07.03.13 Амельохін, не жаліючи Валентину Шевченко, не поважаючи шановний вік авторки проекту реставрації все ж таки викликає хвору людину похилого віку до приміщення суду... Якщо Валентина Шевченко не погодиться, то це унеможливіть появу в справі кваліфікованих свідчень про реставрацію Гостиного.

Опередженість суда вже вийшла за межі ясного глузду - навіть дійшли до того, що на стіну судової зали почали вивішувати роздруковані кольорові фото формату А 3, щоб свою неосвіченність у питанні видати за істину для преси та тиску. Вивісили фото одноповерхового Гостиного для порівняння з сучасним виглядом. Де взяли кошти на це? Помічник судді Амельохіна Грабовський при багатьох свідках повідомив, що це розпорядження судді... в матеріалах справи такого розміру фото не було, норми, дозволяючій таку промоакцію в Кодексі адміністративного судочинства не передбачено.
Зате нормою КАС передбачено, що суддя може відхилити клопотання про державну будівельну експертизу, коли йому вже надали результати незалежної експертизи про фізичні розміри Гостиного, які суттєво відрізняються від тих, що були надані злочинною Укрреставрацією задля тих "наукових нарад" прачечної (міністерства) культури, при чому в одному сфальшованому документі вони відрізнялись на 8 метрів з одного боку, а в другому фальшованому документі інший бік відрізнявся на 22 метри. Но судді все уводять в бік ковпачків кидал, при тому що предмет мого позову до Кабінету міністрів саме про незаконність виводу з переліку пам'яток ахітектури, де була ігнорована процедура узгодження з громадою міста та професійними товариствами.

Так, дійсно - дві візуально різні будівлі. Але причинно-наслідковий зв'язок цього вивчив шановний суд? Думаю, що суддям потрібен лікнеп (ликбез - ліквідація неписьменності Луначарського) з історії самої будівлі та Київа взагалі. Тільки тому, що велика подільська пожежа 1811 року відтягнула усіх будівельників на ліквідацію наслідків лиха, не встигли добудувати другий поверх до початку війни з французом 1812 року. Фінансове становище післявоєнної імперії не дозволяло повернутись до проекту і тільки у 1834 році, головний архітектор Києва Меленський дав наказ відхилитись від первісного проекту Луїджи (Алоізія Івановича за православним хрещенням) Руски та накрити дахом одноповерхову будівлю Гостиного двору. Те що зрозуміло кожному будівельнику може бути далеким для білоруких слуг народу у мантіях суддів - округлі форми колон будівлі при неналежному фінансуванні обов'язково стануть прямокутними, бо так легше правилом вирівнувати ніж зглажувати та шліфувати до круглої форми. Тому зовнішній вигляд з часом змінився. Нагадаємо, що відтворення Гостиного за первісним проектом, це єдиний в світі приклад реалізації проекту 200-річної давнини. Може тому, що наша недолуга влада сама не взмозі доводити до кінця начаті справи, то нищить навіть приклади завершених справ в історії, нищить історію нашого народу, знищує спадщину предків? Гарною ілюстрацією сьогодні є Андріївський узвіз, завершення реконструкції якого вже тричі було оголошено в новинах, а узвіз стоїть сплюндрований коліром дитячої неочикуванності. Будівельні паркани не зникали ні до ні після реконСРАКції ПОПОва - зате табличка висіть, що реконструція присвячена 1530-річчю Київа. Київу набагато більше, просто більшовики були діверсантами і вирішили принизити вік нашого Трипільского міста, навіть це є свідченням того, що партія регіонів - прямий нащадок компартії. Попов ГБіст звичайний обіцяв владнати з ситуацією з Гостиним і 18.02.13 виконав обіцянку, але дану не народу України, а дану своїм хазяєвам!

Ви б бачили як нервово маше рукою суддя Аблов в бік судді Амельохіна, коли хтось просить часу на ознайомлення з матеріалами))) це нагадує капризну дівчину, якій відмовляли у конфеті, а коли дали, то від щастя вона затрусила руками. Так Аблов(Жека 20 відсотків - так його кличуть в інтернеті) радів та неприкрито демонстрував щастя коли замовлення в затягуванні співпадало з клопотанням захисників про додатковий час на ознайомлення з матеріалами справи.

ВПЕРШЕ за весь час засідання не з самого ранку! Судді розуміють, що якщо час буде зручним, то збереться велика кількість народу, також вони розуміють, що якщо засідання на 9-00 призначати, як вони традиційно робили десь 40 засідань по Гостиному, то акція буде призначатись на 8-30, а значить людям щоб дістатись вулиці командарма Каменєва потрібно вставати десь о шостій ранку, така собі міні диверсія. Тож не розчаруймо сподівання суддів - прийдемо великою гурьбою, так щоб будівля суду затремтіла! 

СЛАВА УКРАЇНІ!

Вадим Торопов
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.