У Тимошенко не було жодних конфліктів із убитим Щербанем, - Сергій Тарута

02 квітня 2013, 11:27
Власник сторінки
Журналіст
0
233

В Апеляційному суді допитали у рамках справи Євгена Щербаня одного із засновників корпорації ІСД, українського бізнесмена Сергія Таруту.

На сходовому майданчику у знайомому для багатьох журналістів Апеляційному суді у кутку переминалась із ноги на ногу невисока чоловіча фігура у чорному пальто.

--Чого ж ви стоїте, ми ж ради вас сюди прийшли, - повернулись до фігури молоді журналістки з довгої черги…

-Я?  Ну, добре, якщо Ви наполягаєте, – усміхнувся невисокой чоловік, і у супроводі охоронця не поспішаючи, пішов у 209 кімнату.

У «такій душечці», за іронічним висловом одної з кореспондентом, легко було впізнати Сергія Таруту, який є фігурантом рейтингів статків не лише вітчизняних ЗМІ, а й за оцінкою журналу «Форбс» входить до 500 найбагатших  людей світу.

У ході свідчень  Тарута сказав, що убитий Євген Щербань не приховував і відкрито заявляв про великі політичні амбіції.

«Він хотів, щоб один представник Ліберальної партії брав участь у виборах президента і шанси були дуже великі», - сказав свідок.

Крім того, Тарута неодноразово наголошував під час допиту, що між  ІСД та ЄЕСУ не було конфліктів.

«Наприкінці грудня 1995 р. між ними було підписано агентську угоду на постачання газу. Між командами на рівні технічних директорів, керівництва були гарні стосунки», - сказав не просто свідок, а й виконавчий директор корпорації ІСД у 1995 р.

Іще важливе свідчення стосувалося заяви Тарути, що і після вбивства Щербаня ІСД та ЄЕСУ співпрацювали десь до кінця 1997 р.

«Поки у ЄЕСУ був газ,  так точно», - заявив свідок.

Двоє  нащадків убитого Щербаня – Руслан та Євген,  кліпаючи очима,  уважно слухали розповіді свідка-олігарха.

Цікаво, що їм, як і захистикам Тимошенко – Власенку, Плахотнюку та Кожемякіну не дали ознайомитись із протоколами допиту цього свідка у прокуратурі, куди його  викликали 6 разів.

Між іншим задоволений життям і вилощений прокурор Пушкар на брифінгу по завершенню допиту сказав,  що Тарута «намагався показати себе людиною, яка цього не чула, цього не бачила, а це пройшло повз неї». Та додав,  що свідчення безпосереднього учасника процесу не є «основними».

Це було трошки контрастно,  особливо  на фоні колишніх оцінок Пушкаря та його  колеги Лілії Фролової (яка тиждень тому пішла на підвищення),  що свідчення Мар’їнкова та Зайцева, які фактично не мали жодного стосунку ні до ІСД,  ні до ЄЕСУ – «їх повністю задовольняють».

8 квітня у справі Щербаня також свідчитиме один із засновників корпорації Індустріальний союз Донбасу Віталій Гайдук.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.