Російська провокація під виглядом "жарту"

18 квітня 2013, 13:17
Власник сторінки
0
258

привід задуматись серйозно про захист інформаційного простору України від чергових комісарів

Чергова російська провокація вдалась!!! Оскільки тема жарту Урганта ще жваво дискутується, думаю, що вартує глянути трохи глибше на подію ...

Подібні прецеденти у вигляді «наїзду», маніпуляції та «жартів» є давно систематичними в ефірі російського телебачення, так лише в цьому році я нарахував що найменше чотири:

Це і висвітлення саміту в Брюсселі - акцентується на незначному мітингу організований ГО «Український вибір», але демонструється як думка більшості українського народу. Це і телеканал «Оренбург» виготовив сюжет, в якому Шевченка прирівняли до Гітлера, який одразу був продемонстрований на каналі «Россия Планета», це й же канал 25 березня устами Дмитра Кисєльова попускає Президента України. Іноді представники російського телебачення «сердечно» вибачаються за сказане, як це у випадку з Шевченком і червоними комісарами, але як кажуть «осадок то остался» … Принциповим є те, що практично у всіх випадках  такі наїзди, жарти чи маніпуляції йдуть в записі, тобто є зрежесованими. Програма «Смак», як програмний продукт, теж попередньо записується і, як правило, не за першим дублем … Процес зйомок є творчим, проте процес монтажу – це вже відповідальність редакторів і програмного директора, ось хто в першу чергу повинен нести відповідальність за такі перли (такої ж думки один з учасників цього випуску Адабашьян Александр) …

Реакція української спільноти є прогнозованою і справедливою, як і реакція МЗС. Проте чому мовчить Національна Рада України з питань телерадіомовлення?

 Адже те, що ретранслюється на території України є в її компетенції. Переконаний, що сама адекватна і дієва відповідь – це рішення Нацради про заборону ретрансляції (в т.ч. кабельних мережах) та публічне відтворення ефіру російських федеральних каналів на території України, так як їхня інформаційна політика не відповідає вимогам законодавства України, тобто канали є неадаптованими для Українського ринку. Звичайно, що їхня реакція буде миттєвою і там будуть багато розповідати про придушення свободи слова і обмеження інформації, але ж з іншої сторони в Кремлі відчують, що Україна здатна гідно захистити свій інформаційний простір і національну гідність.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.