На київському фронті без змін

20 квітня 2013, 11:27
Власник сторінки
юрист, не брезгующий физикой
0
205
На київському фронті без змін

"В Киеве граде была своя Рада. Рада не рада, да вон из града." Неиизвесный автор 1918 год

Цікава ситуація склалася навколо виборів мера нашої славної Столиці. І мене, як киянина, хвилює доля нашого міста, хочеться, щоб мер був гідний своєї посади і був передусім господарником, а не політиком.
Але не мером єдиним живемо. Для вирішення питань місцевого самоврядування необхідно обрати київраду.

І тут найцікавіше. Мер, який майже розвалив і розпродав місто, зрікся "престолу", залишивши в київраді купку своїх стерв'ятників.
І цей мер був достроково обраний, достроково склав він і свою посаду, тому живемо без мера більше двох років. Але це нічого, все-одно бюджет Києва урізали "покращенці".

А от київрада вже засиділася на своїх місцях, бо її склад теж обраний на позачергових виборах, і тепер це ускладнює все, бо від того, які вибори проводити в києві залежить час повноважень нової київради, а це важливе як політичне, так і юридичне питання.

А тепер трохи діалектики...

Опозиція хоче проведення виборів 2 червня, точніше хотіла, бо тепер ця дата відпадає через вимоги виборчого законодавства щодо строків проведення виборчої кампанії.

І найцікавіше про підготовку до виборів.

Як свідомий громадянин, вирішив і я піти на вибори за мажоритарною системою, а що, район свій знаю, виборчі технології також, тому вирішив звернутися до опозиційних партій, а саме Удар та Батьківщина з метою висунення мажоритарним кандидатом від цих партій.

І тут мене очікував невеличкий сюрприз, а до виборів то ніхто не готується! Я ж то думав, якщо всі голосно волають про необхідність виборів, то вже іде формування списків кандидатів як по партійним спискам, так і по мажоритарній основі, але це не так.

Виявилось, що ні в місцевих осередках, ні в київських штабах ніхто і знати не знає ні про вибори, ні про яку-небуть підготовку, формування команд. Відсутня будь-яка організованість, а за гучними заявами про узурпації влади в Києві немає ніяких конкретних дій, та хоча б планів.

В цьому контексті влада демонструє більшу консолідацію, організаційну структуру та більш системний підхід до київських виборів. Ми бачимо послідовну позицію затягування процесу, та, як на мене, бажання проводити вибори восени, що неодмінно зіграє на руку саме провладним кандидатам, оскільки, повернувшись з відпустки, розслаблені люди, особливо після "гарних новин" про врожаї, "готовність" до опалювального сезону та пожвавлення економіки після літа віддадуть перевагу саме владі.

Але є і один позитивний момент.

Звернувшись до опозиційних партій, в жодній я не отримав цінника за місце в київраді, що вже саме по собі є великим плюсом та ознакою демократизації політичної системи.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.