Чи стане Україна східноєвропейським тигром?

25 квітня 2013, 06:47
Власник сторінки
0
186
Чи стане Україна східноєвропейським тигром?

Було то сказано, чи не було сказано: «Велика Россия, а отступать некуда – позади Москва!», – але воно вже стало афоризмом.

Газета «День» запропонувала цікаву дискусію у статті «Чи здатна опозиція наповнити свої гасла?» Іван Капсамун.

Вствив свої 5 копійок у формі коментарю. Є бажання поділитися ним.

Було то сказано, чи не було сказано: «Велика Россия, а отступать некуда – позади Москва!», – але воно вже стало афоризмом.

Поєднання цього афоризму із темою статті викликало 2 асоціації.

Перша. В Україні на сьогодення є лише одна щоденна газета із найвисочайшого ґатунку толерантним та адекватним аналізом політичної ситуації – це «День». Позаду – пустота, попереду – стіна (пам’ятаєте, мультсимоненківське у відповіді «найлівішій Вітренко: «Лівіше ж мене стіна!»).

Але керівництво опозиції і так все знає, тому не тільки «День», але й навіть інші «жовті» чи псевдогазетки не чітає. Бо розумна людина ніколи б не зробила всіх тих божевільних помилок, які на рахунку опозиційних сил, і про котрі якраз і попереджала газета «День» і, навіть, жовтого кольору чи провладні газети.

Друга. Як можна було не розуміти, що у випадку підписання В. Януковичем законів, прийнятих зборами депутатів на Банковій (їх так назвав сайт ВР, пани Рибак і Єфремов), це «стирання» (як це робив у трилері «стиратель» у виконанні Шварценеггера) опозиції на політичній мапі країни. Відступати ж було нікуди!

Чому ж через день-два до судів України не були подані розроблені групою із найкращих юристів країни сотні тисяч позовів про порушені гарантовані Конституцією їх права?

Чи ризикнула б влада легітимізувати вказані закони у цьому випадку?

І ніхто із лідерів опозиції іще не зрозумів, що він вже програв 2015-й!

Чому із 5 проблемних округів до цього часу не має десятків тисяч позовів у суди до ЦВК про порушені права, і, одночасно, до Уряду за витрачений мільярд грн. на відеокамери, котрі влада не наважилася використати у судах?

Як же сумно стає на душі, коли дивишся на абсолютно безпомічних, безпорадних, безталанних лідерів опозиції! Навіть онукам і правнукам нашим не бачити світла у житті! А ми ж їм зичили кращого життя!

Не маю сумнівів, що опозицією буде втрачена європейська підтримка. Як вони можуть допомагати тим, хто мчить по Києву у авто із швидкістю за 100 із зав’язаними очима?

За 3 останні роки країна кардинально змінилася. Владу у ній безповоротно захопила владно-посередницька буржуазія. Це вона на місцях відсторонила від влади «старих», професійно-бюрократичних політиків від Партії Регіонів, зайнявши їх місце. Це вона обклала оброком у 30-50% майже всі товари і послуги у державі.

Ця буржуазія майже копія компрадорської буржуазії колоніальних та постколоніальних країн. І є прекрасний досвід її швидкого перетворення (інколи і шляхом фізичного усунення) із непродуктивної у продуктивну виробничу буржуазію.

Таким чином з’явились «азіатські тигри». Чи стане Україна східноєвропейським тигром?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.