Чи вже борщу наїлися?

26 квітня 2013, 08:03
Власник сторінки
Аналітик аграрних ринків, керівник проекту «AgroNews»
0
226

Нещодавній галас, який зчинився з приводу підвищення вартості «борщового набору», поступово вщухає.

Чому ж так? Чи вже борщу наїлися, чи, можливо, спекулянти, котрі намагалися залізти в кишені покупцям, не можуть і далі втримувати спекулятивні ціни?
Об’єктивних підстав зростання цін на овочі не було. Основною причиною збільшення вартості є  підвищений  попит населення на цю групу продуктів під час православного посту. 
Втім, підприємства аграрного сектору виробили достатню кількість продуктів харчування, тому їхня вартість наразі залишається стабільною та навіть меншою, ніж торік. Так, згідно з даними Держкомстату, станом на 1 квітня 2013 року індекс споживчих цін на продукти харчування зменшився на 3,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Крім того, напередодні Великодня українці зможуть купити необхідні продукти харчування за нижчою ціною на оптових ринках сільгосппродукції (ОРСП). Так, на них відсутні посередники, які необґрунтовано підвищують вартість продукції. А придбати необхідні харчі можна безпосередньо у виробника. Таким чином, діючі ОРСП сприяють збереженню стабільної цінової ситуації на продукти харчування та захищають гаманці українців.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.