Націоналіста з Донбасу Віталія Применка засудили до 6,5 років позбавлення волі

27 квітня 2013, 11:34
Власник сторінки
Цар, ватажок народів
0
285

26 квітня 2013 року на Донеччині у Слов’янському міськрайонному суді оголосили вирок Віталію Применку – 6,5 позбавлення волі, з яких півтора року націоналіст уже провів у СІЗО.


27 квітня 2013, 13:45 Пише =

Олена Білозерська: Знаю, як треба!

==

prymenko 26 квітня 2013 року на Донеччині у Слов’янському міськрайонному суді оголосили вирок Віталію Применку – 6,5 позбавлення волі, з яких півтора року націоналіст уже провів у СІЗО. Про це повідомляє прес-служба Донецької "Свободи".

47-річного Віталія Применка – одного із засновників всеукраїнської громадської організації "Тризуб" ім. Степана Бандери – засуджено до 6 років і 6 місяців позбавлення волі. Віталій був засновником відділення "Тризуба" на Донеччині, тому в такий спосіб влада розправилася з українським патріотом, переконані активісти "Свободи".

Підтримати побратима прибуло ще більше націоналістів, ніж на судове засідання 25 квітня, коли суддя Профатило побоявся оголосити вирок. На суд з’їхались свободівці з Донецька, Горлівки, Краматорська, Артемівська, Слов’янська. Вирок зачитували понад годину, після його оголошення присутні в залі суду скандували «Ганьба!».

Після того, як було оголошене рішення, Віталій Применко виголосив невелику промову, під час якої охорона не наважувалася підступитись до нього з кайданами. Віталій заявив, що судді, які ухвалюють подібні рішення, обов’язково відповідатимуть перед народом та будуть покарані, коли настане час революції.

«Суд не врахував жодного аргументу сторони захисту, суддя дослівно повторив прокурорські звинувачення, обґрунтовуючи своє рішення. Ухвалений вирок – це робота системи, спрямована на знищення всіх активних і свідомих громадян України», – наголосила дружина підсудного Олеся Применко.

«Нічого іншого ми й не чекали від цієї влади, яка повністю сфальшувала судовий процес. Навіть те, що Віталій спілкувався в суді українською – це також взяли до уваги… як вказівку на його провину! Ключовим моментом у цій справі стало бажання так званих «правоохоронців», які насправді є звичайними прихвоснями влади, запроторити до в’язниці українського патріота», – заявив голова Донецької «Свободи» Ігор Славгородський.

Довідка: Націоналіста, члена ВО "Тризуб" ім. С. Бандери Віталія Применка понад півтора року утримують в Артемівському слідчому ізоляторі нібито за організацію вибуху в Слов'янську, проте жодних доказів його провини немає.

====

Взято тут = http://bilozerska.livejournal.com/718574.html


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.