У Вінниці генерал В.Русин закриває спортивний клуб «Максимус»

01 травня 2013, 14:20
Власник сторінки
0
491
У Вінниці генерал В.Русин закриває спортивний клуб «Максимус»

Уже другий місяць триває боротьба громадського діяча Бориса Максимчука з міліцією за спортивний клуб «Максимус», що на вул. Леніградській 73. Скандал розгорнувся через оренду приміщення.

Уже другий місяць триває боротьба  громадського діяча Бориса Максимчука з міліцією за спортивний клуб «Максимус», що на вул. Леніградській 73. Скандал розгорнувся через оренду приміщення.Підприємець запевняє, що міліція діє протизаконно. В свою чергу, керівник обласної міліції генерал Віктор Русин каже, що Максимчук неправий.

 

 

У залі, який працює з 2005 року займається велика кількість людей. Найбільше з районів Старого міста, Тяжилова, Варшави. 90 % з них молодь: студенти Вінницького державного педагогічного університету та Торговельно-економічного інституту. Також у залі безкоштовно займаються співробітники міліції та їх діти, співробітники прокуратури, СБУ та суду. Тренуються професійні спортсмени різних видів спорту, чемпіони та призери області, України, Європи, Світу та Олімпійських ігор. І тепер всіх цих людей хочуть позбавити цієї можливості. Що ж стало причиною такого рішення?! Чому  міліція так налаштована припинити діяльність Максимчука, яка не приносить ніякої шкоди, а навпаки дає можливість з користю проводити дозвілля.   Генерал Віктор Русин аргументує це тим, що спортивний зал знаходиться у занедбаному стані, а також не проводяться ремонти:

                                 

- Це приміщення, яке належить Міністерству внутрішніх справ. І райвідділ, і спортивний зал це одна споруда - це територія райвідділу. До того ж на території райвідділу торгують, а постановою КМУ заборонено здавати в оренду приміщення де може проводитись торгівля. Вибачте, але я не можу дозволити щоб завтра там відкрили ще якийсь бордель... Використовувати так приміщення міліція ніколи не дозволить. Там не буде Максимчука. Нехай собі шукає інше місце».

Директор спортивного клубу запевняє, що усі роки справно виконував умови договору, сплачував орендну плату, комунальні послуги. Постійно надавав матеріальну допомогу:

 

- Протягом восьми років роботи залу завжди вчасно виконувався капітальний та поточний ремонти приміщення. – розповідає Борис Максимчук. – За цей період за мій рахунок зроблено ремонт у вбиральнях (2 шт.), душових (2 шт.), роздягальнях  (2 шт.), тренерських  (2 шт.), вставлені пластикові вікна у роздягальнях, кабінетах та спортивному залі. У цьому році планував встановити пластикові вікна на другу половину залу. Обладнано бойлери та твердопаливний котел для індивідуального опалення. Постійно проводиться поточний ремонт приміщення. До мене зал був не обладнаний – у ньому практично ніхто не займався.

То за ким правда? Адже підприємець має дозвіл Міністерства внутрішніх справ на оренду спортзалу, термін договору оренди ще не закінчився, бо він укладений 20 липня 2012 року і мав діяти до 18 липня 2015 року включно, є дозвіл санстанції. Розірвати договір міліція може тільки у судовому порядку чи за згодою сторін, але вона діє по-своєму: у дверях до приміщення просто поміняли замки, зупинивши цим роботу спортзалу.

Борис Максимчук написав заяву до прокуратури, а також планує подавати до суду на працівників міліції, бо вони перешкоджають його господарській діяльності:

    - Я б і радий з’їхати з цього приміщення, але немає куди. В мене є підписи більше 300 людей, які проти того, щоб цей клуб закрили.  Через неправомірні дії міліції страждають люди, які зараз не мають змоги займатися. Я цього так не залишу, і буду підіймати питання про неправомірні дії міліції в усіх інстанціях.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.