Безкоштовна діагностика раку - фантастика

13 травня 2013, 13:58
Власник сторінки
журналіст інтернет-видання ПУНКТ
0
248
Безкоштовна діагностика раку - фантастика
Безкоштовно діагностувати рак шкіри  в Черкасах виявилось неможливо.

З 13 по 19 травня включно усі без винятку громадяни України матимуть можливість безкоштовно обстежитися на наявність меланоми та немеланомних пухлин в більш ніж 700 державних і приватних клініках із усієї України.

Така інформація не могла не зацікавити, враховуючи високу смертність від цієї недуги. Інформаційний ресурс Прочерк повідомив, що МОЗ України ініціював Всеукраїнський тиждень діагностики раку шкіри. За поданою інформацією, у Черкасах можна обстежитись у шести медзакладах: у Черкаському обласному шкірно-венерологічному диспансері, міській поліклініці № 5, КНП «Четверта міська поліклініка ЧМР», міському реабілітаційно-оздоровчого центру «Астра», центрі краси і здоров’я «Діалог», ПП Соболєва В.О.

На щастя, я тривожних симптомів цієї хвороби не маю. Однак активне обговорення цієї теми навіть у соцмережах змусило мене задуматись. Зізнаюсь, що телефонувала не для того, щоб перевірити правдивість інформації, а щоб дізнатись умови прийому. Телефонувала до найвідоміших для мене лікарень.

Отож, у міському реабілітаційно-оздоровчому центрі «Астра» повідомили, що це "помилкова інформація". У Черкаському обласному шкірно-венерологічному диспансері в реєстратурі сказали, що "усі бажаючі ще раніше по "гарячій лінії" записались на прийом. Зараз уже не записуємо". Також у медзакладі повідомили, що "можна просто прийти до дерматолога на діагностику, яка коштує 20 грн. але сьогодні лікар прийом не проводить".  У КНП «Четверта міська поліклініка ЧМР» теж про акцію нічого не чули, сказали лише, що "приймає лікар-дерматолог як завжди".

У інші три заклади не телефонувала. Якщо там діагностують цю недугу, так, як сказано в анонсі, то я буду приємно здивована. Якщо ж ситуація протилежна...

Сподіваюсь, що це було прикре непорозуміння і черкасці все таки зможуть прийти до цих закладів на безкошовну діагностику.

п.с. Як виявилось, така незрозуміла ситуація відбувається не по всій Україні. Висловивши свої "дослідження" під відповідним постом в соцмережі, у відповідь отримала наступне повідомлення: "Алла, Я пришла лично сегодня в поликлинику. На регистратуре - плакат, оповещающий о начале недели бесплатной диагностики. Никакого возмущения, никаких отговорок. - Мария, ви в Черкасах приходили на діагностику? - Алла, В Донецке."

п.п.с. навіть не знаю, що й сказати...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.