Не дав хабара?, тримай слонячу дозу пургену

13 травня 2013, 19:26
Власник сторінки
Публіцистично-громадський, аналітично нескорений, літературно відсікаючий друкач.
0
265

Група домовилася дати хабара

Група студентів із харківського  вишу  отримала від викладача умови на здачу  іспиту, - переповідає мій знайомий  історію свого друга. Умов для здачі іспиту, власне, всього лиш дві: або усі дають хабара(гроші), або усі  здають   знаннями.

Група домовилася дати хабара.  Але один студент при цій домовленості  був відсутній. А коли дізнався, то сказав, що буде здавати іспит знаннями.

Активісти  групи,  того  студента порівняли  з Юдою  і вирішили  провчити  «зрадника».  Вони  у гуртязі підсипали йому  в їжу  пургену.  Студента госпіталізували  із дуже складним порушенням  функції травної системи. За два місяці він схуд на 20 кг.

Я поцікавився,  чи живий він. Знайомий  відповів, що  не знає, оскільки  не цікавився  цим у свого друга.

Вчора  мені  довелося  спілкуватись  із місцевими мєнтами - викликав їх для того, аби вони  виконали свій обов'язок:  відповідним чином відреагували на порушення прав споживачів.

Справа утім, що на базарі я натрапив  на підприємця,  який продає взуття.  І, який абсолютно не знає, що на вимогу споживача продавець зобов'язаний надати усю інформацію стосовно його товару, котрим цікавиться споживач. 

Я попрохав надати інф. стосовно якості товару. Почув відмову і зауваження, мовляв, що я заважаю  працювати.

Добре, - кажу, - якщо вам складно передати інф. усно, то дайте копії документів, у яких міститься необхідна для споживача інформація.

Відповідає: " Нема".

Так ви що, шановний,  торгуєте фальсифікатом? - питаю. І після цього барига  попхав своє рило прямо на мене, роздавивши   на грудях мої сонцезахисні окуляри, явно провокуючи на те, аби я пошкодив  його  тушу.  

Звичайно, мене  обурило  його нахабство. Подзвонив 102. Приїхало троє. Пояснив їм ситуацію. Охоронці права відразу мені почали морозити, що  у мене, споживача,  немає   права  на отримання  інформації про товар.

Ясно, - кажу, -   складайте документ про факт правопорушення. Ні, -  каже  мєнт – слідчий. А коли мєнти взялися писати пояснення, я зрозумів,  що  такий  документ,  як  «протокол»,  отак  сходу,  на вулиці  їм  абсолютно  не під силу.  

Слідкуючи  за тим,  як молоді  мєнти  з  перекурами  творили на папері  мусорський  шедевр,  я повідомив, що  не маю ніякого наміру підписувати  їхню маячню.  Написав  власноруч.

Справа у тім, що мєнти хотіли звести все до того, що вини роз’яснили мені мої права. І це роз’яснення полягало  виключно  у тому, що я маю право звернутися у відділ захисту прав споживачів. 

Дякую, - сказав я їм, - за таке роз’яснення, але я вас викликав  не як довідникову  службу  чи службу   по роз’яснюванню  моїх  прав, а як службу охорони  права  та  правопорядку.

Так би мовити, поправляючи комірець на сорочці  бариги,   на очах у мєнтів відтворюю факт  злочину. Звертаюсь до бариги, аби той надав  сертифікат  якості на товар, той не надає, каже, що – немає.

Після цього  цитую  мєнтами  закон України  «зах. пр. спож.». Звертаюся до мєнтів, мовляв, чули, бачили злочин? Дійте!

Мєнти стоять дивляться на мене, ніби  ідіоти  на  двері.  Знову мені розказують про те,  що вини роз’яснили мені мої права. І тут же  перепитують: « ми ж роз’яснили?», немов  самі собі не вірять.

Отож,  як я не пояснював їм, що сьогодні вихідний день,  службовці  із  відділу  захисту прав споживачів  дома лежать  на  канапі  й  дивляться по телевізору  «Україна має талант», а  обов’язок правоохоронця  у  даній  ситуації  -  зафіксувати факт злочину  та унеможливити його повторення,  мєнти  так і не виконали свій обов’язок.

Згадуючи  думки  політиків про те, що потрібно  аби до влади прийшли молоді, та враховуючи,  що  на Донбасі керівниками  органів  місцевих влад,  як правило,  стають колишні  мєнти, то у мене, прикладом,  є великі  сумніви, що згадані вище студенти  та мєнти, отримавши   владу, створять  громаді  гідні умови для  життя.

І не виглядатиме  дивом, коли з'ясується, що мусора,  котрих  глючіло   на базарі, та  студенти, котрі отруїли свого одногрупника,  навчалися  у  одного й того ж викладача із харківського вишу.

Знайомий  навчається  у  рубіжанському  інституті, додає до харківської  історії, каже: « У нас в інституті теж є такі,  викладачі».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.