Рада не пристосована для людей з фізичними вадами

21 травня 2013, 18:42
Власник сторінки
Народний депутат України
0
786
Рада не пристосована для людей  з фізичними вадами

90 сходинок для інваліда


На словах усі турбуються про людей. Але з іншого боку уряд та більшість  обмежують пільги, не виконують судові рішення про виплату пенсії дітям війни. Про інвалідів у нас прийнято згадувати під якісь визначні дати. Решту часу вони залишаються на одинці зі своїми проблемами.    

 

До мене, як народного депутата, звернулася з проханням організувати екскурсію до Верховної Ради громадська організація матерів інвалідів «Серце матері». Почав цікавитися як це зробити. І тут з’ясувалося, що таку екскурсію провести практично неможливо. Виявилося, що Верховна Рада не пристосована до відвідин інвалідами, які пересуваються на інвалідних візках.

 

Разом з помічниками довелося рахувати сходинки у Верховній Раді. Для відвідання всіх приміщень, передбачених програмою екскурсії, потрібно здолати 90 сходин!!! І це лише нагору – від підвалу до балконів третього поверху. Жодних пристосувань для пересування сходами для людей на інвалідних візочках не передбачено. Навіть тимчасових. Як і ліфтів.

 

Про яку турботу законодавців про людей з особливими потребами можна говорити, якщо навіть у будинку Верховної Ради вони не можуть просунутись далі вхідних дверей без сторонньої допомоги? Депутати переймаються лише власним комфортом - регулярно проводять ремонти у своїх кабінетах і вже кілька разів вдосконалювали головне місце сидіння – зал засідань… На це кошти завжди є, а от до обладнання сходин пандусами руки не доходять.

 

Я сумніваюся, що це перший випадок, коли Апарат Верховної Ради зіткнувся з такою проблемою як відвідання Ради інвалідами. Адже в парламенті регулярно проводяться парламентські та комітетські слухання і я особисто бачив як на них приходили інваліди. Верховна Рада має бути доступною для всіх громадян без винятку, принаймні для оглядин.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.