Прокуратура проти Порошенка. Навіщо «шоколадному» магнату майно УТОС?

30 травня 2013, 16:21
Власник сторінки
Журналістка
0
367

Обговорення проблеми майнової приналежності бази відпочинку Українського товариства сліпих «Івушка» з початку року не сходить із шпальт українських видань

Рейдерське захоплення земельної ділянки площею 2 гектари у Кончі-Заспі відбулось під егідою маловідомої структури «Союз-Інвест», яка, шляхом прийняття незаконних судових рішень, привласнила і територію і нерухоме майно комплексу.
Після ряду судових позовів УТОС, пікетувань Господарського суду та Верховної Ради членами товариства, Прокуратура Шевченківського району Києва прийняла рішення щодо оскарження в апеляційному порядку рішення Господарського суду, яким визнано законним передачу у приватну власність бази відпочинку «Івушка» Українського товариства сліпих в селищі Козин Обухівського району Київської області.

Зі слів прокурора прокуратури Світлани Долгорук, яка представляє інтереси держави у вказаній справі, у 2010 році керівництво Київського учбово-виробничого підприємства №3 УТОС уклало з приватним товариством угоду про спільну діяльність щодо відновлення бази відпочинку «Івушка». Однак в подальшому підприємці незаконно набули право власності на об'єкти нерухомості, що належали базі, а також право користування 2 га землі, на яких вона розташована. «Вказаний договір грубо порушує інтереси держави та громадян, оскільки відчуження майна бази відпочинку відбулося без відповідного погодження з Центральним правлінням УТОС. До того ж, земельна ділянка, на якій розміщена «Івушка», взагалі не належала Київському УВП№3, а є власністю територіальної громади селища Козин», - наголосила прокурор. У зв'язку з цим прокуратурою району було пред'явлено позов до суду з вимогою визнати договір недійсним. Однак Господарський суд своїм рішенням від 7 травня 2013 року в задоволенні вищевказаного позову відмовив. «Прокуратура вважає вказане судове рішення незаконним, та відстоюватиме свою позицію в апеляційній інстанції», - додала С.Долгорук.

Таким чином, спостерігаємо конфлікт Прокуратури з одного боку та Господарського суду, за яким, безумовно стоять впливові особи. Як свідчать деякі представники Феміди, усі судові рішення на користь «Союз-Інвест» приймались за безпосереднього клопотання Петра Порошенка, який особисто зацікавлений у заволодінні територією бази відпочинку, оскільки поруч, у Козині, знаходиться його маєток. От тільки чи є у «шоколадного» магната совість, якщо він, нехтуючи елементарною гідністю, вирішив привласнити останнє, що залишилось у незрячих людей?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.