«Підковрові» ігри Немирі на «кістках» Тимошенко

03 червня 2013, 19:51
Власник сторінки
Журналістка
0
228

Про нові євроінтеграційні ініціативи опозиційних політиканів...

000-0000Nenyr.jpg

Напередодні заступник голови партії «Батьківщина», Голова Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Григорій Немиря звинуватив свого колегу, Голову підкомітету з питань співробітництва з НАТО та Міжпарламентською конференцією з питань Спільної політики безпеки і оборони Європейського Союзу, питань Східного Партнерства та ПА ЄВРОНЕСТ Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Бориса Тарасюка у неготовності лобіювання інтересів Юлії Тимошенко на засіданні ПА ЄВРОНЕСТ у червні 2013 року.
Таке звинувачення викликає значну загрозу стосункам між Україною та Європейським Союзом, адже зроблена заява віце-президента Європарламенту Отмар Караса під час Конференції "Відповідальна політика в Європі - 50 років після Роберта Шумана" про те, що: "Більшість Європейського парламенту на боці Юлії Тимошенко, і всі вітали рішення Європейського суду з прав людини у справі Тимошенко, оскільки це рішення підтримало позицію щодо її захисту". Крім того, Отмар Карас підкреслив, що питання Юлії Тимошенко та ситуація в Україні постійно обговорюються в Європейській комісії та Європарламенті.
На зустрічі Юлії Тимошенко з головами представництва Європейського союзу в Україні Яном Томбінським та Послом США Джоном Теффтом вона висловила свою рішучу підтримку, щоб Угода про асоціацію з Європейським союзом була підписана згодом, а саме – наприкінці цього року. Ян Томбінські заявляє, що звільнення Юлії Тимошенко залишається однією з умов для підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. Коментуючи питання підписання угоди про асоціацію України з ЄС, Ян Томбінський наголосив про незмінну позицію вступу до Європейського Союзу: «Україні необхідно виконати три головних умови: розібратися з вибірковим правосуддям, реформувати систему судочинства та реформувати законодавство про вибори».
Водночас, парламентська асамблея «ЄВРОНЕСТ» не змогла включити до резолюції засідання положення про стурбованість вибірковим судочинством щодо колишнього прем’єр-міністра Грузії Вано Мерабішвілі та екс-прем’єра України Юлії Тимошенко, як того хотіла Європейська народна партія.
Григорій Немиря також зазначає, що за підсумками зустрічей йому стало зрозуміло: «Якщо питання Тимошенко не буде вирішено, Києву не варто сподіватися на підписання Угоди про асоціацію цього року».
Відомо, що після парламентських виборів 2012 року Б.Тарасюк не пробачив Г.Немирі відібрану посаду Голови Комітету. Досі відчувається протистояння, але тепер конфлікт загострюється. Тарасюку набридли постійні придирки та звинувачення від Немирі в некомпетентності. В свою чергу Б.Тарасюк вважає Г.Немирю не здатним очолювати Комітет. Прикриваючись актуальною політикою визволення Ю.Тимошенко, Г.Немиря лобіює свої власні інтереси в Європі. Про це свідчить складна ситуація в Комітеті та неспроможність Немирі як керівника. У листопаді 2012 року Подільський районний суд Києва відкрив провадження за позовом асоціації «Український правозахисний альянс» до Григорія Немирі щодо ненадання відповідей на інформаційний запит по послугах, які надавалися ВО «Батьківщина» іноземними компаніями. У грудні суд зобов'язав Немирю відповісти на запити асоціації. У тому ж місяці заступник генерального прокурора України Ðеíаò Êузьмін заявив, що прокуратура почала перевірку законності фінансування виборчих кампаній Блоку Юлії Тимошенко з 2007 по 2010 рік.
В свою чергу Г.Немиря намагається маніпулювати громадською думкою з метою усунення конкурента в особі Б.Тарасюка та збереження за собою статусу єдиного захисника прав Ю.Тимошенко на міжнародній арені. Цей статус дає багато привілеїв та відкриває шляхи в Європу, яка не задоволена політично - судовою ситуацією в Україні.
Протистояння двох впливових осіб української опозиції складає загрозу для вступу України в Європу, адже займаючись особистими війнами та боротьбою за лідерство, Немиря і Тарасюк забувають про інтереси держави та народу, котрим вони зобов’язані служити та гідно представляти на міжнародній арені.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.