«Хто приховується під маскою Львівського митрополита Димитрія?»

05 червня 2013, 12:15
Власник сторінки
0
19
«Хто приховується під маскою Львівського   митрополита Димитрія?»

Після призначення у липні 2010 року на кафедру митрополита Димитрія, ми всі очікували на енергійні кроки нового керуючого по здобуванню домінуючих позицій київського патріархату у львівській області.

Нещодавно, переглядаючи Інтернет я натрапив на доволі неординарний матеріальчик про нашого місцевого владику Димитрія.

Я виріс у релігійній сім'ї, незважаючи на заборони та контроль «комуняк» ми завжди відвідували недільні служби, тому Віра до Господа Бога мені була привита разом з іншими цінностями моїми батьками.

Я не заперечую, що з розвитком сучасного суспільства теологічні канони повинні дещо модернізуватися для адаптації несення слова Божого сучасній аудиторії в наш тяжкий для країни час. Тому особа сучасного слуги Господнього також може дещо трансформуватись. Про те ж не настільки…!!!

Після призначення у липні 2010 року на кафедру митрополита Димитрія, ми всі очікували на позитивні, енергійні кроки нового керуючого по здобуванню домінуючих позицій київського патріархату у львівській області, будівництва нових церков, реставрації старих храмів.

Але ж за три роки ситуація не змінилася на краще, а навпаки серед вірян почали поширюватися чутки про нерелігійну, а в окремих випадках гріховну поведінку Димитрія на ввіреній йому єпархії.

Для мене особисто та, що найменше десяти мільйонам вірян Київського патріархату постать патріарха Філарета є взірцем на пострадянському просторі православних ієрархів. Це саме та людина, яка зможе створити потужну незалежну православну деномінацію в нашій країні з якою будуть рахуватися вся ортодоксальна спільнота світу разом із «московським попом» Кирилом.

Нещодавно, я спілкувався з одним із священиків нашої єпархії (не буду називати його ім’я), який поділився зі мною досить неприємною, як для мене, інформацією. Отже, він розповів, що владика Димитрій, разом зі своїм секретарем отцем Володимиром Бачинським розгорнули «антифіларетівську» кампанію, так як патріарх не бачить Рудюка своїм спадкоємцем. І тому, як би я не хотів, але наведу декілька висловів Димитрія, які мені розповів мій знайомий священик: «Філарет – це сколок бюрократичної «синодальщини» і моральна жертва тоталітарного радянського режиму. Вихованцям і прихильникам Філарета притаманний формалізм, поклоніння перед авторитетом керівника, кар’єризм, обмеження свободи і приниження інакомислячих, інтриганство і лицемірство» і ще багато інших «епітетів і синонімів» на адресу Святійшого.

В той же час, можна сказати, що це наклеп на «владиченьку» і все це безпідставні звинувачення, але куди подіти факт товариства Рудюка з владикою Антонієм Хмельницьким – бізнесменом, бабником, який патріарха сприймає суто формально, богослужіння ігнорує або Михаїлом Волинським, який бачить себе спадкоємцем патріаршого престолу, має гроші від цієї багатої єпархії та мало дбає про церковні справи. Оце такий собі суповий набірчик!

До речі, подейкують, що прихвосні московського попа Кирила, застукали нашого владику Димитрія у лазні при досить інтимних обставинах з одіозним архієреєм московського патріархату та відзняли їхні содомські забавки на відео. Ну що тут скажеш? Класична шпигунська пастка виконана кремльовськими сексотами.

Отже виникає думка, можливо ця обставина спонукає нашого неоціненого спадкоємця патріаршого престолу на руйнування, створеної Святійшим Патріархом Філаретом стабільності в церкві в інтересах прирученого Кремлем Кирила Гундяєва.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.