Старі обіцянки перед новими виборами

07 червня 2013, 13:14
Власник сторінки
Журналістка
0
239

Як завжди, у передчутті виборів відбувається порушення теми заробітної плати та вирівнювання її нарахування

Як свідчить практика, багато хто з кандидатів на президентське крісло, робить ставки на підвищення прожиткового рівня та збільшення заробітної плати. Але як тільки проходять вибори, усі обіцянки та лозунги одразу ж заморожуються, а ситуація в країні суттєво не міняється. Тому черговий законопроект, що підтримує партія В.Кличка, добре продумана піар компанія. Адже акцент на проблемних питаннях є хитрим ходом та грі на свідомості малозабезпечених верств населення.
0000-0002.jpg
Партія «Удар» вважає, що в Україні забагато соціальних установ: шкіл, лікарень. Вихід – їх потрібно скоротити, адже на їх фінансування йде забагато бюджетних коштів. Чомусь не йдеться мова про шляхи додаткового фінансування цих установ та виплату заробітної плати бюджетним працівникам. Скорочення установ знову ж таки призведе до підвищення рівня безробіття, а як наслідок - до зменшення достатку населення та чисельного збільшення соціально незахищених. Безробітні знову ж таки ляжуть фінансовим тягарем на Центри зайнятості, які фінансуються з держбюджету. Але як завжди, депутати партії «Удар» переформатовують ситуацію та подають її у ракурсі помилки дійсної влади. Ніби то відбувається прихована девальвація національної валюти, країна йде до дефолту та безробіття, борги по заробітній платі ростуть. У такий малюнок ситуації охоче вірить частина населення, особливо якщо «ударівці» підкріплюють свої історії фактами в контексті економічної кризи.
Важливим є прийняття вексельного законодавства як досить вагомого рушія для розрахунків в державі – це питання зниження відсоткової ставки за кредитами. Нерозуміння глибини цих законів і є причиною протесту партії «Удар».
Також акцент на малому та середньому бізнесі є ключовою темою на слуху громадян. Основна частина ВВП – це кошти бізнесу. Партія «Удар» трактує ситуацію по своєму: «малий показник розвитку бізнесу в Україні свідчить про непотрібність такого розвитку». Чомусь не пояснюються причини для основних напрямків розвитку підприємництва: формування належної законодавчої бази, вдосконалення фінансово-кредитної підтримки, забезпечення матеріально-технічних та інноваційних умов розвитку, інформаційне та кадрове забезпечення, стимулювання зовнішньо-економічної діяльності. Всі ці питання неможливо вирішити в один день.
Вже зараз укладення Угоди про зону вільної торгівлі та Угоди про асоціації з ЄС розглядається світом, як політичний сигнал, що Україна має серйозні наміри щодо реформування і модернізації своєї економіки. Хоч і деякі політики вважають за доцільне провести Референдум для воєвиявлення бажання народу вступати в той чи інший зовнішньоекономічний союз. Уряд все ж таки повинен дбати про обидва союзи, де торгує Україна. Присутність України в статусі спостерігача, дозволить орієнтуватись у тих рішеннях, які приймає Митний союз. А вимоги опозиції відмінити підписання меморандуму про участь України у Митному союзі у вищезазначеній якості  – це прихований протест проти розвитку держави. Кличко вважає, що змінити ситуацію в країні можна лише шляхом зміни влади а не політикою економічного розвитку. Але ж і з таким самим успіхом можна стверджувати, що на рингу важливі виключно м’язи, а голова, себто мізки, боксеру зовсім не потрібні. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.